5 locuri din Cluj care trebuie "musai" vizitate!

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de xEduard18, Aug 14, 2018.

?
 1. Da

  0 vot(uri)
  0.0%
 2. Nu

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. xEduard18

  xEduard18 Primar Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2018
  Mesaje:
  26
  Like-uri primite:
  1
  Clujul e mai mult decat un oras, este o poveste. Daca ajungi si tu prin Cluj, ar fi pacat sa nu vizitezi urmatoarele locuri.


  1. Cetatuia


  Mai intai, a fost natura, apoi a tinut ca loc de popas pentru inalti demnitari, dupa care a devenit aparatoarea orasului. In prezent, este unul dintre cele mai ravnite obiective turistice din Cluj. Cetatuia este unul dintre cele mai romantice locuri in Cluj, unul dintre cele mai atractive si cele mai vizitate de turisti. Cum orice obiectiv turistic are cate o poveste, sa o auzim pe aceasta: In anul 1715 incep lucrarile pentru construirea unei noi cetati, care sa corespunda imperativelor militare ale vremii. In acel moment orasul avea doar fortificatii ce datau din epoca medievala, mult depasite de evolutia tehnicii militare a secolului XVIII si, de asemenea, trupele habsburgice nu puteau fi cazate in oras. Astfel, se hotaraste ca pe dealul Komal, situat la nord de centrul orasului, sa se construiasca Cetatea Clujului.


  [​IMG]

  2. Parcul Central


  Unul dintre locurile in care trebuie sa ajungi imediat dupa ce ai intrat in Cluj este Parcul Central. Te poti bucura de nenumarate lucruri cum ar fi: ai ocazia sa te plimbi cu hidrobicicleta, sa mananci cea mai buna vata de zahar si sa vizitezi renumitul Casino, o cladire foarte veche. Parcul are o vechime foarte mare, fiind construit de mai bine de 180 ani. El adaposteste statuile lui Liviu Rebreanu si George Cosbuc ridicate la sfarsitul anilor 1960.


  [​IMG]


  3. Piata Unirii


  Primul loc in care ar trebui sa ajungi dupa intrarea in Cluj este Piata Unirii. Este cea mai veche piata din orasele centrale si est-europene. Este impartita in patru laturi, unde se pot gasi case, palate, baroce si ecletice, Palatul Banffi si fostul Continental. In inima pietei se afla biserica gotica Sf. Mihail si grupul statuar Matei Corvin. Piata Unirii e un fel de centrul orasului in care clujenii isi dau intalnire, “la statuie” cum spun ei.


  [​IMG]  4. Gradina Botanica


  Se intinde pe o suprafata de 14 hectare cu relief variat si adaposteste o colectie impresionanta de plante, fiind la numar peste 10.000 de specii aduse de pe toate continentele. Este cea mai frumoasa si rara gradina din sud-estul Europei. Poti vizita Turnul de Apa, o gradina japoneza si una romana, plus un nufar urias. Sunt mult mai multe de spus, este de o frumusete rara, dar ca sa nu o mai lungim, ar fi bine sa te duci chiar tu sa o vezi. Sa nu uiti sa iei un marker la tine pentru a te semna pe bancutele de lemn pe care se semneaza toti studentii. Lasa acolo un mesaj frumos ca amintirea sa ramana vie.


  [​IMG]
  5. Parcul Etnografic Romulus Vuia


  Parcul Vuia este partea in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, primul din Romania. Se intinde pe 16 hectare si are aspectul unui sat, in care casele sunt exemplare ale arhitecturii din Transilvania, cu biserici de lemn specifice acestor locuri. O sa ai ocazia sa vezi o multime de mirese, pentru ca peisajul este uimitor si casutele rustice sunt foarte frumoase, ele reprezentand foarte des alegerea pentru nunta a multor cupluri.


  [​IMG]


  Destul cu vorba, eu v-am prezentat 5 dintre cele mai frumoase locuri din Cluj, mai sunt si multe altele. Pentru a le descoperi va invitam sa vizitati orasul cu drag, nu veti regreta. Daca nu v-am convins destul despre frumusetea acestui oras, puteti merge personal sa il vedeti si dupa va veti schimba parerea!
   
  Last edited by a moderator: Aug 14, 2018
Se încarcă...
Topicuri similare
 1. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  1,635
 2. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  995
 3. Bogdan
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  645
 4. LogOn
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  590
 5. Bogdan
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  1,399

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.