Afacere mutata de la New York la Cluj. Vezi despre ce este vorba!

Discuție în 'Altele' deschisă de xEduard18, Aug 17, 2018.

 1. xEduard18

  xEduard18 Primar Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2018
  Mesaje:
  34
  Like-uri primite:
  1
  Dupa ce a realizat ca piata americana este prea competitiva, un antreprenor american a ajuns din intamplare in Cluj-Napoca. El este in cautare de programatori pentru noua sa firma iar de cand este in Romania a angajat 150 de romani si si-a dublat afacerile in ultimii 4 ani. Omul de afaceri a vorbit despre Cluj la o televiziune din SUA.

  [​IMG]

  Businessman-ul din SUA, Matthew Haines, a infiintat site-ul PropertyShark in care poti obtine documente publice legate de o proprietate din New York de la fisc, urbanism de dezvoltare a locuintelor in baza unei adrese postale. Ideea de baza este aflarea unor informatii pe care agentii imobiliari le omit. Site-ul te ajuta in luarea deciziei de achizitie a unei proprietati.


  “La inceput, afacerea avea sediul in Harlem, dar concuram cu Goldman Sachs pentru cei mai buni programatori. In acea perioada nimeni nu voia sa lucreze pentru o companie imobiliara mica. Era o combinatie din doua lucruri rele: imobiliare si start-up. Am inceput sa lucrezi cu oameni de pe internet din intreaga lume. Am dat peste un programator pe nume Alexandru, din Cluj. Mi-a spus ca este student la o universitate tehnica. 75 de zile mai tarziu, am avut prima zi de munca avand opt programatori angajati din Cluj. Singura mea legatura cu Romania a fost Alexandru Palade” – a relatat Haines.


  Daca Matthew va fi nevoit sa se mute inapoi in New York, el a declarat ca baza afacerii va ramane in Romania. “Avem in Cluj o echipa de 25-30 studenti, angajati temporar, care dau zilnic intre 8.000 si 10.000 de telefoane pentru a verifica numerele proprietarilor listati pe site” – a declarat acesta.


  Business-ul a pornit de la antreprenoriat, site-ul imobiliar ajungand in 2010 in portofoliul Yardi (SUA). Furnizorul de solutii software pentru piata imobiliara are sediul in complexul The Office, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Sandor.


  Din 2013 pana in prezent, afacerile PropretyShark au crescut de la 32 la 70 milioane de lei, si de la un profit net de 3,9 milioane de lei, la 11,5 milioane, potrivit Ministerului Finantelor Publice. PSC, fiind o societate axata pe activitati de realizare a softului la comanda, avea in evidente anul trecut aproximativ 400 de angajati.


  PSC detinea 2,14% din piata clujeana, aflandu-se printre principalii competitori locali. Endava este pe primul loc intre competitori cu un procent de 12,10% din piata, fiind urmata de Softvision (7,06%), NTT Data Romania (6,33%), Betfair Romania (4,90%) si Iquest Technologies (4,77%).
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.