Cel mai mare pelerinaj din Transilvania

Discuție în 'Religie' deschisă de Cudyu, Aug 14, 2015.

?
 1. Da, desigur

 2. Nu, in niciun caz

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Mii de oameni se pregatesc sa ia parte la cel mai mare pelerinaj din Transilvania, pelerinajul de la Manastirea Nicula. Oameni din intreaga tara se aduna aici an de an, cu ocazia Sfintei Marii, pentru a se ruga si pentru a se inchina icoanei facatoare de minuni a Precistei, despre care se spune ca lacrima in vechime.
  poza 3.jpg

  Deja au fost instalate sute de corturi si tineri din intreaga tara au poposit in campiile din jurul manastirii, alegand sa mearga pe jos spre manastire, chiar daca drumul este de cateva zeci sau surte de kilometri. Credinciosii pornesc cu zile intregi inainte de pelerinaj, urmand sa paseasca spre manastire in cantece de adorare si in rugaciuni de preaslavire a Fecioarei Maria.

  poza 2.jpg

  Manastirea este un punct de reper in ceea ce priveste pelerinajul transilvanean, fiind atestata in 1552. Numele ei a iesit insa la iveala de abia in anul 1699, prin intermediul icoanei Sfintei Fecioare Maria, zugravita in 1861 de catre un preot ortodox, Luca din Iclod. Icoana este punctul central al pelerinajului, insa nici pregatirile nu sunt de neglijat.

  In fiecare an se pregatesc pentru enoriasi aproximativ 10 mii de sarmalute si de felii de cozonac, Mitropolia Clujului intampinand zeci de mii de pelerini in fiecare an. Acest obicei dureaza de peste 100 de ani si unele familii respecta traditia si in ziua de azi, lasand in urma pentru cei ce au sa vina pe acest pamanat experienta impartasirii acestei bucurii de a participa la sfantul pelerinaj din ziua de 15 august.

  Manastirea adaposteste an de an mii de enoriasi ce se bucura de ocazia de a preaslavi pe Sfanta Maria si aici se tine una dintre cele mai frumoase liturghii de Sf. Marie din intregul tinut transilvanean. Biserica Nicula rasuna de glasurile slavite si milostive ale enoriasilor si ale clericilor. Multimile se se lasa coplesite de frumusetea si nobletea unui obicei atat de vechi si atat de intens practicat si revin an de an pentru a adora icoana Sfintei Maria, aflata in inima bisericii.
  poza 1.JPG
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.