Cheile Turzii: un loc pentru inima ta!

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de Cudyu, Aug 20, 2015.

?
 1. Da si mai doresc sa merg

 2. Da, dar nu mai vreau sa merg

 3. Nu, dar as vrea sa merg

 4. Nu si nici nu vreau sa merg

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul ofera nenumarate oportunitati de a-ti petrece trimpul liber si este, de asemenea, unul dintre cele mai ofertante orase in materie de turism. Pe minunata lista de obiective turistice din Cluj gasesti o locatie care te va lasa masca si iti va cuceri inima de la prima vizita. Naturaletea si simplitatea acestui loc te pun pe ganduri si te fac sa crezi ca ai pasit in unul din basmele relatate de batrani. Acest minunat loc este reprezentat de Cheile Turzii.

  Inca din 1938 Cheile Turzii si-au demonstrat suprematia ca rezervatie naturala, fiind inclusa in listele U.N.E.S.C.O. ca unul dintre cele mai de seama monumete ale naturii. Flora si fauna acestei locatii este atat de diversa, incat putem alcatui cele mai frumoase atlase, care sa numere peste 1000 de specii floristice si vegetale si peste 60 de specii animale.

  Peisajul prezinta forme de relief caracteristice regiunii si prezinta, pe alocuri, urme ale grohotisului. Liniile de trecere de la stanca la vegetatie abundenta sunt absolut divine. In doar cativa metri patrati poti trece de la rigiditatea colturilor si piscurilor stancoase la flora diversa si abundenta.

  poza 1..jpg

  Cheile acopera o suprafata de 324 de hectare, cu o lungime de 1.3 kilometri si o inaltime a peretilor de aproximativ 200 de metri. Locul este cunoscut pentru bogatia subterana, pesterile fiind la mare cautare. Aproximativ 50 de pesteri se regasesc in acest colt de rai, cea mai mare dintre ele ajungand la 123 de metri adancime.

  O modalitate excelenta de a promova acest loc este alcatuirea de trasee montane, iar cea mai mare oportunitate a Cheilor Turzii o reprezinta faptul ca acestea fac legatura intre alte obiective turistice din zona. Cheile Turului si Cascada Ciucas sunt doar cateva dintre acestea, insa la fel de bine putem ajunge din Cheile Turzii si la Cheile Borzesti.

  poza 5.jpg

  In 1935 s-a deschis in cadrul Cheilor Turzii o cabana cu aspect medieval, acest lucru lasand loc altor case de vacanta care au impanzit locul. Locatia este una foarte vizitata, in special de alpinisti, deoarece sunt peste 200 de trasee de alpinism, peretii fiind favorabili practicarii acestui sport.

  poza 3..jpg

  Cabana adaposteste an de an sute de turisti care se bucura de aceste locuri magnifice si care doresc sa viziteze un loc natural ce le asigura pacea sufleteasca si linistea, atat lor, cat si celor dragi. Cheile Turzii sunt cu advarat un lacas al sufletului si al naturii, ele reprezinta locul unde natura isi impleteste corzile cu cele ale sufletului uman si comunica prin tot ceea ce misca cu noi, cu cei ce ii calcam zi de zi vastele suprafete.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.