Recomandat Chiriile din Cluj doboară recordul!

Discuție în 'Locale' deschisă de Cudyu, Aug 4, 2017.

?
 1. <200 euro

 2. 200 - 300 euro

 3. 300 - 400 euro

 4. 400 - 500 euro

 5. >500 euro

 6. nu plătesc chirie, sunt proprietar

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Un nou val de creșteri ale prețurilor de chirie doboară recordul în Cluj. Conform specialiștilor, chiriile au atins un vârf al ultimilor 6 ani, în Cluj. Iar prețurile au depășit, pentru prima oară, până și capitala României.
  Asta nu este tot. Încă se așteaptă creșteri, în ceea ce privește chiria în Cluj. Iar acest lucru poate fi corelat cu binecunoscuta cauză a festivalului UNTOLD.
  Însă nu doar UNTOLD-ul este cel ce a determinat această creștere. Clujul este un oraș aflat într-un boom economic, de ceva timp. Acest lucru se întâmplă din cauza unei bule IT. Din ce în ce mai multe companii IT iau naștere aici, iar studenții aflați în căutarea locurilor de muncă aleg Clujul din ce în ce mai des.
  [​IMG]
  Cât plătești pentru o chirie lunară într-un apartament din Cluj?
  În Cluj, un apartament cu 2 camere a ajuns să coste chiar și 1700 de lei, cu peste 200 de lei în creștere față de anul trecut. Însă există și apartamente de două camere pentru care un locatar ar scoate din buzunar suma de 2000 de lei.
  Conform specialiștilor din domeniul imobiliar, acest lucru se întâmplă datorită situației economice înfloritoare din Cluj. Există în Cluj companii care plătesc salarii de chiar câteva mii de euro lunar. Așadar, Clujul a început în ultimii ani să se compare cu o capitală Europeană din Vest.

  Acest lucru nu se întâmplă neapărat din cauza festivalului de muzică, așa cum apar multe speculații. Chiria unui apartament pentru cele 3 zile de festival poate ajunge chiar și la 1000 de euro. Însă imediat după perioada de desfășurare a festivalului aceasta va reveni la normal.

  Așadar, chiria de 350 - 400 de euro pe un apartament de 2 camere în Cluj este una normală.

  Cât costă o garsonieră de închiriat în Cluj?
  O garsonieră se apropie de suma de 230 - 250 de euro în Cluj, în funcție de zonă și dotări. Însă pot apărea și excepții când o garsonieră costă 200 de euro. Așadar, cu 1000 de lei încă se mai poate găsi chirie în Cluj, pentru locatari nepretențioși.

  Cu toate acestea, chiria este extrem de mică în comparație cu creșterea prețurilor de vânzare. Este incredibil, însă în Cluj puteți ajunge să plătiți și 2000 de euro pe metrul pătrat în cazul unui apartament. Spre exemplu, conform unor specialiști în imobiliare, media prețului de vânzare se situează în jurul a 1300 euro pe metru pătrat.

  Așadar, pentru un apartament de 2 camere, cu 50 mp suprafață utilă, veți ajunge să plătiți chiar și peste 60.000 de euro.
  Mai mult, o casă poate ajunge chiar și la suma de 150.000 - 200.000 de euro în Cluj. Prețurile acestea par extrem de mari pentru unii, însă specialiștii spun că nu este deloc vina lor. Este pur și simplu concluzia calculului între cerere și ofertă.

  Atâta timp cât va exista mai multă cerere decât ofertă, prețurile sunt libere să crească, chiar provocând exagerări, spun aceștia.
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.