Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului 2015

Discuție în 'Articole despre Cluj' deschisă de LogOn, Iun 22, 2015.

 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  Cluj-Napoca, orașul în care în orice moment al zilei ai posibilitatea să-ți ocupi timpul cu ceva, un oraș care organizează din ce în ce mai multe evenimente destinate tineretului: concerte, petreceri, evenimente culturale sau sportive, toate acestea au ”explodat” de-a dreptul în ultima perioadă pentru că acest oraș ”întinerește” pe zi ce trece! Fiind un oraș universitar, foarte mulți ajung să studieze diferite facultăți la Cluj și pur și simplu se îndrăgostesc de acest oraș. Bineînțeles, urmarea naturală este ca mulți dintre ei să se stabilească aici, iar asta aduce orașului un număr tot mai mare de tineri, de la an la an.

  Cluj-Napoca- Capitală-Europeană-a-Tineretului-2015.jpg

  În anul 2015 Cluj-Napoca a fost desemnată Capitală Europeană a Tineretului, un statut pe care nici un alt oraș din România nu l-a mai primit până acum, desemnare care a fost luată la Maribor, în Slovenia, de către Forumul European al Tineretului (European Youth Forum, EYF). Cele 12 orașe care au concurat pentru acest titlu au fost Badajoz (Spain), Cluj-Napoca (Romania), Ganja (Azerbaijan), Gothenburg (Sweden), Ivanovo (Russia), Katowice (Poland), La Laguna (Spain), Lecce (Italy), Perm (Russia), Tbilisi (Georgia), Varna (Bulgaria) and Vilnius (Lithuania).

  Acest statut înseamnă o recunoaștere a dimensiunii europene a acestui oraș şi reprezintă paşaportul pentru 2021 pentru statutul de Capitală Culturală Europeană. În plus, este încă o confirmare a faptului că avem ce arăta Europei, avem valori și standarde înalte, dar și a faptului că ne merităm locul în UE și că ne putem adapta cerințelor Europei.

  Pe plan de dezvoltare, acest statut va aduce cu peste 20% mai mulți vizitatori străini decât înainte, va deschide noi oportunități de investiții în acest oraș și va promova mai mult cultura și valorile noastre. Nu numai că orașul va atrage mai mulți străini, dar cu ocazia acestei desemnări vor fi organizate o multitudine de evenimente culturale, concerte cum este Untold festival, eveniment care va avea loc în mai multe locații din Cluj, printre care și Cluj Arena.

  Acest titlu este acordat pe timp de un an, an în care Cluj-Napoca va avea şansa de a prezenta printr-o serie de evenimente diversificate, aspecte legate de viaţa culturală, socială, politică şi economică a tineretului.
   

  Imagini Atașate:

  Editat ultima dată: Iun 29, 2015
  horea_cj likes this.
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.