Cluj - Napoca este desemnat Silicon Valley-ul Europei

Discuție în 'Articole despre Cluj' deschisă de Cudyu, Oct 21, 2015.

?
 1. Da

 2. Nu stiu

 3. Nu

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul da din nou lovitura pe piata locala. O echipa de IT-isti clujeni demonstreaza inca odata faptul ca orasul Cluj – Napoca isi merita statutul de Silicon Valley al Europei. Acestia doresc sa revolutioneze cu adevarat piata prin proiectarea unor programe dedicate aplicatiilor tehnice pentru spatiul cosmic. Altfel spus, Clujul doreste lansarea ideilor geniale in spatiul cosmic si doreste ca Romania sa nu se mai multumeasca cu putin, ci sa adere la visare si la speranta de a se pozitiona mai sus.

  Unul din programele realizate de acesti oameni reuseste performanta fenomenala de a reduce durata de procesare a datelor transmise de sateliti, de la cateva luni, la doar sapte ore. Tot la Cluj se proiecteaza si sistemele de comunicare amplasate pe costumele folosite de astronauti in misiunile de deplasare pe Marte. Acest fapt este unul incredibil, care ridica Clujul in topul celor mai dezvoltate orase din punct de vedere al tehnicii IT.

  1.jpg

  Acest minunat proiect este un inlocuitor al unui algoritm care procesa in mod normal 100 de minute de date stranse de sateliti in aproape trei luni. Acum, timpul a fost redus radical, iar GRASP, asa cum este numit softul, proceseaza aceste date in doar cateva ore. Mai mult decat atat, minunatul program este capabil sa maximizeze utilitatea intr-un mod absolut inimaginabil. Acum, programul este capabil sa analizeze climatul global si sa poata preveni dezastrele naturale.

  Cu acest program „este posibil sa vedem cand va avea loc o eruptie vulcanica, practic analizand cenusa vulcanica din atmosfera ori proprietatile cenusei vulcanice din atmosfera”, declara Petrut Cobarzan, programator angrenat in cadrul acestui proiect.

  Clujenii au tehnicile de productie a unor programe care ajuta la dezvoltare incredibila, iar toti cei din echipa acestui minunat proiect au sustinerea cartierului central al proiectului, situat la Innsbruck.

  Echipa de programatori clujeni sustin ca proiectul va fi gata si va functiona la nivel optim in urmatorii doi ani. Acestia vor ajuta stiinta sa treaca la un alt nivel in Cluj prin intermediul acestui program. Sustine-i si tu si bucura-te alaturi de ei de minunatele programe ce fascineaza an de an intreaga Europa si ridica Clujul pe pozitii de glorie!
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.