Cluj - Napoca - reflexie in presa straina

Discuție în 'Articole despre Cluj' deschisă de Cudyu, Oct 5, 2015.

 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante orase din Romania, nu doar prin pozitia sa economico – sociala, ci prin frumusetea plaiurilor ardelenesti ce-i inconjoara marginile. Pozitionarea sa geografica il face sa fie inima unui tinut bogat in istorie, Transilvania.

  Clujul a avut parte de nenumarate aparitii in topuri nationale si internationale, asa incat a conturat in jurul sau o aura de oras european in adevaratul sens al cuvantului. Reflexiile Clujului in presa straina nu sunt deloc de neglijat. Clujul este caracterizat de presa straina ca fiind unul din orasele care trebuiesc vizitate cel putin odata in viata.

  Un minunat material strain prezinta Clujul ca fiind in inima Romaniei, pe un mic deal, inconjurat de paduri si pajisti. De asemenea, Clujul este un oras minunat conform celor ce au redactat materialul informativ.

  393701_10151158806353670_975008249_n.jpg

  In zilele de azi, multe orase internationale prestigioase se bucura de o vasta istorie si de o cultura stabila, iar acesta este si cazul Clujului. Cu o istorie de peste 21 de secole, Clujul este cel de-al doilea oras ca marime din Romania, insa poate fi oricand pozitionat in top si din punct de vedere al culturii si istoriei.

  Clujul se bucura de un val economic favorabil, deoarece diverse corporatii foarte importante au ales sa investeasca aici in ultima vreme, oferind nenumarate oportunitati de munca pentru tineri, fapt care a determinat Clujul sa ajunga in 2015 Capitala Europeana a Tineretului. De asemenea, la aceasta performanta a contribuit si latura educationala a acestei metropole, universitati foarte mari din tara avandu-si locul aici. Aici se inalta vesnic zidurile semete ale Universitatii Babes Bolyai si tot in acest oras invata studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”.

  ubb.jpg 00125915_detail.jpg

  Un oras de o asemenea frumusete este inconujurat in permanenta de istorie, asa incat monumentele si cladirile legendare ale Clujului rasar in orice colt ai pasi. Un foarte important monument este considerat lacasul religios din Piata Unirii, Biserica Sf. Mihail. Deosebit de important este si monumentul inaltat in cinstea Voievodului Mihai Viteazu. Multe alte monumente si cladiri istorice inunda strazile Clujului, facand din acest oras o adevarata oaza culturala si turistica.

  Clujul a creat un buzz in presa straina prin nenumaratele festivaluri ce le-a organizat. Printre acestea s-a numarat Festivalul International de Film Transilvania, Festivalul Untold si nenumaratele spectacole.

  maxresdefault.jpg

  Toate acestea pozitioneaza Clujul in top si in ceea ce priveste distractia de noapte. Mai mult decat atat, in afara organizariii acestor festivaluri, Clujul clocoteste intr-o multime de cluburi si baruri in care te poti distra si te poti relaxa intr-un mod cat mai placut.

  Finalul articolului preluat din sursele straine incheia intr-un mod majestic, spunand ca acest oras este un oras mare, din orice punct de vedere ai privi si ca este plin de oameni ospitalieri si de multe locuri care de abia asteapta sa fie vizitate.
  In concluzie, din orice punct ai privi, Cluj-Napoca este si va ramane un oras mare si demn de a fi venerat. Isi merita statutul si cu siguranta merita toata promovarea de care are parte, atat din mediul intern, cat si din cadrul extern.
   

  Imagini Atașate:

  Last edited by a moderator: Oct 6, 2015
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.