Recomandat Clujenii semnează petiția pentru interzicerea UNTOLD în centrul orașului

Discuție în 'Locale' deschisă de Cudyu, Aug 3, 2017.

?
 1. Da, doresc ca UNTOLD să se desfășoare în afara Clujului!

 2. Nu, doresc ca UNTOLD să se desfășoare exact în aceleași condiții ca până acum!

 3. Mie îmi este indiferent

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Deși pare de necrezut, peste 1300 de persoane au semnat deja o petiție lansată online, acum 6 zile, care cere interzicearea festivalului UNTOLD în centrul Clujului și scoaterea lui în afara orașului.
  Argumentele invocate de către cetățeni sunt multiple, însă se regăsesc în aceeași arie: traficul are de suferit, parcul suferă degradări (iar reparațiile se fac tot din banii clujenilor), muzica este prea tare și deranjantă etc.
  [​IMG]

  Departe de a se gândi și la beneficiile aduse în mod direct de acest festival Clujului, cei mai vocali susținători ai petiției declară că sunt total nemulțumiți de desfășurarea festivalului și de efectele secundare pe care le are acesta asupra mediului.

  Printre declarații se numără:

  "In primul rand semnez pentru ca locuiesc la 100 de metri de Cluj Arena. Nu este normal ca un festival sa se organizeze într-un cartier si la 50 de metri de Spitalul de Copii. Nu este normam ca timp de circa o săptămână să nu avem acces în parc. Nu este normal ca timp de o săptămână să suportăm zgomotele infernale zi și noapte. Sa-l mute la Calatele."

  Un alt clujean nemulțumit consideră că, la fel cum pot exista și alte festivaluri în afara Clujului, precum Electric Castle sau MOX, așa s-ar putea desfășura și UNTOLD, ceva mai departe de oraș.

  Alții consideră însă că până și în oraș s-ar putea desfășura, însă în condiții care să țină cont de drepturile la liniște și odihnă a tuturor persoanelor, așa cum dă exemplu semnatara Festivalul Jazz in the Park:
  "Locuiesc in apropierea stadionului si sunt nevoita sa plec din oras pe perioada festivalului. Zgomotul e insuportabil si tine toata noaptea - alte evenimente ex. Jazz in the park se termina la ora 24.00, cum este si normal, respectand dreptul oamenilor din zona la liniste. Ma deranjeaza si inchiderea parcului central pe perioada festivalului, dar fara plimbari in parc rezist timp de 4 zile, insa fara somn nu! O locatie mai la periferia orasului ar fi un compromis binevenit."

  Lăsând la o parte semnăturile argumentate și trecând prin lista de comentarii la adresa festivalului, putem observa și păreri mult mai acide, ce poziționează UNTOLD-ul ca un haos total sau ca un deranj inutil al cetățenilor.

  Iată unele păreri ce au fost exprimate de către clujeni la adresa festivalului:

  "Nu mi se pare normal ca un "festival" privat sa interzica accesul cetatenilor in spatiile publice! Sunt pro mutatului acestui festival ca Caciulata, Bucuresti, Iclod sau oriunde altundeva, dar nu in orasul Cluj. Ni sa interzis accesul pe strazi publice pentru ca erau amplasate echipamentele. Acelasi lucru in parcarea de la Polivalenta. Mai lipseste sa veniti sa ma scoateti din casa si sa imi spuneti ca nu e proprietatea mea si ca va pare rau dar primarul v-a pus. Ne bucuram nespus ca acceptati ca protejati un individ si il lasati sa isi bata joc de oamenii care v-au ales. Nici aici nu e mai bine decat la Bucuresti! Pacat ca nu mai traieste Tepes! Festivalul se numea TEAPA!"

  "Nu poți trece de pe Str.Eminescu prin Parcul Central spre Splaiul Independenței, circulația tramvaielor e suspendată 4 zile și e poluare fonică . Mai și strică gazonul de pe Stadionul Mircea Luca, e plim noaptea de bețivi, după o noapte de "show", și e plin de copii de 15-16 ani din sud, care nu știau până înainte unde e Clujul pe hartă ..."

  "galagie inutila daca eu chefuiam 2 zile luam amenda astia chefuiesc se drogheaza beau lasa gunoi dupa ei si nu iau nici o amenda consistenta asta ar insemna amenda jumatate din profit ca doar primaria curata pe banii nostri si tot noi rabdam galagia"

  Așadar, există în unele cazuri și semnatari care fac apel la drepturile publice ale fiecărui cetățean plătitor de taxe, însă există și semnatari ai petiției care parcă răbufnesc din cauza unor frustrări, neavând neapărat un argument sau o părere coerentă.

  În cele din urmă, petiția a fost semnată de un număr de persoane care la momentul actual reprezintă o minoritate. Acest lucru este destul de vizibil și în ochii semnatarilor, însă ei se scuză în acest sens, menționând faptul că "nimeni nu este contra festivalului, ci doar contra locației".

  Petiția a atras în medie 300 de semnături zilnic, încă din momentul lansării, însă nimeni nu își pune speranțe în acest mic act de descurajare a festivalului UNTOLD, cu excepția semnatarilor extrem de revoltați.

  Până la urmă, UNTOLD este în continuare cel mai mare festival de acest gen din România, iar desfășurarea lui într-un oraș precum Clujul aduce reale beneficii. Bineînțeles, fiind un eveniment privat, acesta avantajează foarte mult dezvoltatorii, însă nu trebuie să uităm faptul că printre organizatori se numără și Primăria Municipiului Cluj.

  [​IMG]
  În întreaga perioadă de propagandă împotriva festivalului sau locației sale, cei ce se poziționează atât de vehement împotriva acestui festival uită faptul că România a deschis, prin intermediul UNTOLD, poarta către cele mai mari nume din industria muzicală.

  Iar în urma investițiilor făcute în acest festival, Clujul a devenit un real motor economic, atrăgând sute de mii de persoane care beneficiază de produsele și serviciile pe care le pune orașul la dispoziție. Toate acestea aduc beneficii în mod real tuturor clujenilor. Însă, după cum susțin chiar și unii semnatari, fiecare beneficiu vine cu un compromis sau chiar cu unele sacrificii.

  Voi ce părere aveți?
  Ar trebui să se mute Festivalul UNTOLD sau voi vă bucurați de fiecare zi de party, exact în forma în care este acum, fără a simți niciun resentiment? :)

  Vă puteți exprima opinia în cele ce urmează, în comentarii, iar pentru a citi și alte comentarii pe marginea acestui subiect, puteți accesa pagina petiției, care se regăsește aici.
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.