Clujul coboara in strada. A treia zi de proteste a avut loc azi in oras.

Discuție în 'Locale' deschisă de Cudyu, Nov 6, 2015.

 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Adevarate proteste au impanzit strazile din toata tara aceste zile, iar Clujul considera ca este momentul sa-si scoata si el reprezentantii in strada. Inarmati cu slogane simpatice si combative precum “Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn” peste 3000 de persoane au marsaluit pe strazile din Cluj si au pasit in Piata Unirii in aceste ultime trei zile.

  Marsurile au purtat mesaje celebre deja in tara, iar tinerii au strigat clar si raspicat “Coruptia ucide” si “Coruptia - pericol de moarte”. Acestia au considerat pentru a treia zi la rand ca uniti pot salva Romania, asa ca au iesit pe strazi scandand impotriva Bisericii si a clasei politice.

  Sute de tineri au considerat ca incendiul din clubul Colectiv a umplut paharul si ca sistemul politic isi are vina alaturi de toti cei ce au permis ca astfel de catastrofe sa aiba loc. Tocmai de aceea sute de tineri au iesit sa comemoreze moartea celor peste 26 de omeni din clubul Colectiv. Odata cu acest scop s-a trezit si spiritul patriotic si tara a inceput sa clocoteasca, asa incat Clujul s-a alaturat valului imens de lume care doreste sa dea jos reprezentantii coruptiei din aceasta tara.

  1.jpg

  Clujenii se gandesc serios ca singura solutie este o noua revolutie, de aceea scandeaza neincetat aceasta replica. Printre altele si sloganul “Parlament penal mars la tribunal” este scandat de sute de romani in Cluj. Printre toate aceste momente de maxima tensiune si-au facut insa loc si clipele de comemorare ale ingerilor cazuti in acea noapte de vineri infernala in clubul mortii.

  Toti cei adunati si-au unit inimile frante si au ingenuncheat in fata altarului de lumanari si flori aduse ca ofranda pentru cei morti. Un astfel de moment de reculegere a fost cel de la 18.40. Un alt moment de reculegere a fost tinut 21.35. De asemenea, Clujul nu a uitat sa strige ca este alaturi de capital si si-a exprimat solidaritatea si sustinerea prin sloganul “Bucuresti nu uita, noi suntem de partea ta!”.

  3.jpg

  Clujenii au marsaluit pe intreg parcursul protestului si au acoperit distante uriase, vizitand Primaria, Casa de Cultura a Studentilor, Prefectura si Piata Unirii. In fata institutiilor reprezentante ale clasei politice studentii si oamenii aflati in strada au marit ritmul scandarilor si slogane si mai agresive si diverse s-au revarsat asupra clasei politice corupte din Romania.

  Nici imnul national nu a lipsit, acesta fiind cantat cu multa candoare si hotarare in Piata Unirii.

  Mitingul de la Cluj a luat nastere dupa o initiativa exprimata in mediul social de catre Cornel Valcu, lector universitar, acesta declarand faptul ca ''Situatia politica s-a schimbat. Unii ar spune că radical, eu as spune ca nu s-a schimbat chiar atat de mult, ci niste papusi care erau in fata vor fi date mai in spate si in locul lor vor fi puse altele. Problemele pe care le are societatea sunt aceleasi. (...) Nu mai exista revendicari clare, eventual vom descoperi daca avem altele. Sunt revendicarile acelea mai putin spectaculoase care au existat dintotdeauna, sa dispară coruptia, un buget de 10% din PIB pentru sanatate. Probabil ca unul dintre scopurile nedeclarate ale acestui miting este sa ne asiguram ca aceasta schimbare nu este doar de suprafata sau de forma.”

  Acesta a fost unul din mesajele care a mobilizat mii de oameni si i-a adus in strada pentru a-si striga durere si problemele si pentru a demonstra ca sunt romani si nu permit tarii sa moara. Si la adresa Bisericii s-au adus critici si cei ce au pasit in strada si-au exprimat foarte clar dorinta ca averile bisericesti sa fie impozitate si acestea conform legii.

  2.jpg

  Ce schimbari vor aduce aceste marsuri ramane de vazut, pana atunci insa vom ramane alaturi de romanii din strada si vom cere schimbarea, iar prin aceste proteste neintrerupte speram sa ne asiguram si ca aceasta se va produce in curand.
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.