Recomandat Clujul este primul oraș din România care implementează un Serviciu de Urgență pentru Animale

Discuție în 'Articole despre Cluj' deschisă de Cudyu, Aug 22, 2017.

?
 1. Da, desigur!

  1 vot(uri)
  100.0%
 2. Nu știu

  0 vot(uri)
  0.0%
 3. Nu, în niciun caz!

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul a ales să mai strălucească la încă un capitol al dezvoltării. Va fi primul oraș din România care implementează un sistem medical de urgență pentru animăluțe. Responsabilii au anunțat într-un interviu pentru unul din ziarele locale faptul că Municipiul Cluj va beneficia de sistemul de Intervenție de Urgență de anul viitor.

  Proiectul a luat naștere la inițiativa lui Vasile Lucuță. Acesta a adus în discuție problema din ce în ce mai acidă a câinilor vagabonzi și a animalelor străzii. De aproximativ un an de zile se lucrează la idee, iar începând de la anu' aceasta va putea fi pusă în practică.

  [​IMG]
  Proiectul este în stadiul de semnare, fiind nevoie de câteva protocoale și autorizații în plus. În momentul lansării, baza se va afla în comuna Baciu, în satul Suceag. Însă firma va acționa pe raza întregului județ.
  Vor fi puse la dispoziție mai multe echipamente speciale *(un autovehicul dotat cu toată aparatura necesară). Pentru a exista posibilitatea deplasării și în zone mai puțin accesibile vor fi achiziționate și autovehicule off-road.

  La momentul actual însă investițiile sunt insuficiente *(tot ce s-a investit este donat din străinătate, conform inițiatorilor proiectului). Este vorba de aproximativ 8000 de euro momentan, din cele declarate de Vasile Lucuță. Donațiile vor putea să vine în continuare din partea oricui.
  Primăriile vor ajuta de asemenea asociația, iar în cadrul contractelor cu Primăria Cluj - Napoca, vor fi implicați și polițiștii din Poliția Locală.
  În cazul unor intervenții va fi nevoie și de aceștia, alături de specialiști și persoane calificate în îngrijirea animalelor.

  În cazul proiectului se va lucra cu medici și cabinete medicale particulare, iar pe vehiculul de intervenție va fi prezent mereu cel puțin un medic însoțit de tehnicieni.

  Astfel, animăluțele vor putea beneficia de îngrijire rapidă și chiar și de unele procese medicale mai complicate (operații, transfuzii de sânge și radiografii).

  Proiectul are menirea principală de a elibera autoritățile de stresul și problema animalelor străzii și de a păstra în siguranță locuitorii județului, în același timp în care animalele vor fi tratate în cel mai atent mod posibil.

  [​IMG]
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.