Recomandat Clujul in topul preferintelor pentru studentii din tara

Discuție în 'Educație' deschisă de Costin, Aug 16, 2017.

 1. Costin

  Costin Turist pe Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Aug 16, 2017
  Mesaje:
  3
  Like-uri primite:
  0
  Clujul incepe sa fie un pol de dezvoltare a Romaniei din ce in ce mai evidentiat pe harta marilor orase. Acest lucru este deja extrem de vizibil in ceea ce priveste zona IT si Educatia. Din ce in ce mai multi studenti prefera facultatile din Cluj, in dezavantajul capitalei sau a altor orase universitare precum Iasi si Timisoara.

  Clujul in topul preferintelor pentru studentii din toata tara!

  Spre exemplu, in acest an, dintre toate facultatile din Cluj, cea mai cautata a fost facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, in cadrul specializarii de Psihologie numarul de studenti ce se lupta pentru un loc ajungand chiar si la 8 (studenti inscrisi cu taxa achitata), iar ultima medie de admitere fiind 7,24. Bataie mare pe locuri a fost si la specializarea Limba si Literatura Engleza, unde au fost putin peste 7 studenti pe un loc, urmata de specializarea Kinetoterapie si Motricitate speciala din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport unde au fost 5 studenti pe loc.

  Pentru admitere la Facultatea de Psihologie se ia in calcul 50% media de la examenul de Bacalaureat si 50% un test grila de cunostiinte pe baza unui manual de Psihologie de liceu, in timp ce la Facultatea de Sport concurentii vor depinde doar de capacitatile fizice.
  [​IMG]


  Taxa de scolarizare pentru studentii neadmisi la buget se poate plati in patru rate, taxa fiind cuprinsa intre 2.500 si 2.800 lei. Acesta poate fi perceput ca un real avantaj pentru studenti, de aceea facultatile din Cluj incep sa fie din ce in ce mai cautate.

  Insa la acest lucru nu contribuie numai Universitatea in sine. Si orasul are de spus un cuvant important atunci cand vine vorba de preferintele studentilor.

  Un tanar student spune: „ Am ales Facultatea de Psihologie de la UBB pentru ca ofera multe oportunitati reale, dar si datorita Clujului in sine”

  Orasul ofera foarte multe oportunitati de dezvoltare personala si profesionala, piata locurilor de munca fiind in continua crestere. Iar locurile de vizitat si obiectivele turistice, dar si viata de noapte atrag din ce in ce mai multi tineri in Cluj.

  Pentru a descoperi mai multe atractii din Cluj, puteti vizita sectiunea noastra: Obiective Turistice in Cluj


  In prezent UBB a depasit cotele anului 2016 la inscrierile pentru facultate, unde peste 14.000 de absolventi de liceu si-au depus dosarele de inscriere pentru studiile de licenta in prima saptamana de inscrieri. Universitatea pune acest an la dispozitie aproximativ 5.000 de locuri la buget, putin peste 9.000 de locuri in regim cu taxa si 2.500 de locuri penru invatamantul la distanta si invatamantul cu frecventa redusa.

  Studentii vor beneficia si de peste 400 de locuri in caminele din Campusul Studentesc Hasdeu, insa si de alte cateva mii de locuri in celelalte campusuri din complexele studentesti ale Clujului.

  Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile de care dispun absolventii de liceu care si-au depus dosarele la UBB, insa Clujul incepe sa devina foarte atractiv si prin prisma altor oportunitati pe care le ofera, independent de nivelul de invatamant si de institutiile din aceasta arie.

  Intregul mix intre stilul de viata, lumea pe care o puteti cunoaste, peisajele ce va asteapta si oportunitatile profesionale, face din Cluj un oras din ce in ce mai dorit. Asadar, anual Clujul are tot dreptul sa se mandreasca cu numarul de studenti care pasesc pragurile Universitatii.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.