Clujul, orasul cu cele mai bune conditii de viata. Vezi despre ce este vorba!

Discuție în 'Locale' deschisă de xEduard18, Oct 14, 2018.

 1. xEduard18

  xEduard18 Primar Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2018
  Mesaje:
  34
  Like-uri primite:
  1
  Potrivit unei analize, Cluj-Napoca este orasul din Romania cu cea mai buna calitate a vietii, unde iti gasesti cel mai usor un loc de munca si unde se respira cel mai curat aer din Europa. In ultimii ani, Clujul s-a dezvoltat foarte frumos, datorita strategiei de dezvoltare coordonata de un professor asociat cu Michigan State University.

  [​IMG]

  Profesor Calin Hintea, doctor in stiinte sociale si politice, absolvent al mai multor stagii de pregatire in administratie effectuate in SUA, Franta si Austria a facut in ultimii ani cercetari pe sute de comunitati mai mici sau mai mari din Romania, observand problemele majore si oportunitatile care ar putea fi exploatate. La Consiliul Local din Cluj, strategia s-a votat in armonie.


  Potrivit unei statistici, peste 15% dintre romani ar vrea sa se mute in Cluj-Napoca, datorita calitatii vietii. Un studiu al Bancii Mondiale arata Clujul ca fiind cel mai atractiv oras din Romania, urmat de Timisoara si Bucuresti. In anul 2017, 8.509 de cetateni straini locuiau in Cluj. 2.826 proveneau din state terte, cei mai multi din Republica Moldova, Tunisia, Israel si Maroc. 5.683 sunt cetateni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Franta, Italia, Germania, Italia, Spania si Bulgaria.


  Strainii au venit pe teritoriul Romaniei dupa anumite scopuri cum ar fi: studii, angajare in munca, conexe dreptului la unitatea familiei sau alte scopuri. Primele 3 din lista de mai sus sunt principalele scopuri pentru care strainii vin in Romania.


  Oamenii care vor sa se mute in Cluj sunt atrasi de serviciile de sanatate, educatia universitara, locurile de munca, mediul economic active, in special pe IT, industria farmaceutica si consultanta.


  Conform unui clasament al gradului de poluare, in Cluj-Napoca se respire cel mai curat aer din toata Europa. Capitala Romaniei, Bucurestiul, ocupa locul 86 iar Timisoara 64.


  Comisia Europeana a anuntat recent cele 22 de orase castigatoare in cadrul celei de-a treia cereri de proiecte privind actiunile urbane inovatoare, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar. Astfel, 92 de milioane de euro din partea Fondului European de Dezvoltare Regioanala vor fi folositi pentru solutii inovatoare in scopul abordarii provocarilor urbane, cum ar fi, calitatea aerului, schimbarile climatice, locuintele, locurile de munca si competentele pentru economia locala. Printre orasele care au primit finantare se numara si Clujul.
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.