Clujul planuieste o noua investitie

Discuție în 'Altele' deschisă de Bianca C, Oct 22, 2017.

 1. Bianca C

  Bianca C Cetățean Vechi

  Data înregistrării:
  Aug 30, 2017
  Mesaje:
  23
  Like-uri primite:
  2
  Noua investitie a Clujului care este planificata pentru anii viitori este metroul.

  Acest proiect a fost sprijinit, dar de asemenea a fost si criticat. Totusi nu s-a oprit din planificare.

  Domnul Tarcea a sustinut ca: Nu avem bani prinși în buget pentru metrou, dar vom încerca să facem o rectificare bugetară ca să putem da drumul studiului. Așa spune legea, că acesta este primul pas. Imediat ce vom face rectificarea, vom organiza licitația. Studiul ne va spune care ar urma să fie traseul și aproximativ care vor fi costurile. Nici studiul nu este ieftin; un studiu de fezabilitate costă cam 1% din valoarea lucrării, dar sper ca acesta, de prefezabilitate, să fie mai ieftin".

  [​IMG]
  Primaria s-a gandit la realitate de peste 20 de ani asa ca vor continua proiectul. Ca o propunere metroul ar trebui sa lege Floreștiul sau chiar Gilăul de Apahida.

  Vice primarul Dan Tarcea sustine in continuare ca: "Nu putem aloca bani pentru studii în Florești, Gilău sau Apahida. Îl vom face numai pentru Cluj-Napoca. Dacă și alții vor dori metrou, vor trebui să își comande propriile studii, chiar dacă știm că bugetele din comune nu sunt atât de mari. Am vrea, pentru o maximă eficiență, ca linia de metrou să lege comunele din est și din vest".

  Aceasta idee este veche si a fost readusa in prim-plan in anul 2016.

  Domnul Emil Boc, care este primarul Clujului a declarat: "Clujul este și va fi pentru mult timp de aici înainte un oraș-magnet. Oamenii sunt atrași de Cluj, suntem pe primul loc între orașele din țară ca atractivitate, iar mulți dintre studenții care studiază în oraș decid să rămână aici. Ești un magnet, începi să fii atractiv și pentru românii din străinătate care vor să vină acasă. Acest fenomen se va accelera. Clujul va deveni o adevărată metropolă. La 400.000 de locuitori nu îți trebuie metrou, nu cred că sunt orașe din lume care au metrou la o populație de acest nivel, dar dacă treci de 500.000 spre un milion devine necesar. Sunt orașe de asemenea mărime care își asigură mobilitatea urbană prin metrou. Execuția unui tunel de metrou este acum mult mai facilă, au apărut utilaje avansate. La Londra și New York sunt deja câte trei nivele de linii de metrou subterane, una sub cealaltă".

  Speram ca in cativa ani clujenii sa se poata bucura de aceasta investitie si sa le fie utila!
   
Se încarcă...
Topicuri similare
 1. Cudyu
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  480

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.