Congres de urologie la Cluj! Peste 850 de specialisti prezenti!

Discuție în 'Locale' deschisă de xEduard18, Oct 10, 2018.

 1. xEduard18

  xEduard18 Primar Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2018
  Mesaje:
  34
  Like-uri primite:
  1
  In perioada 10-12 octombrie, peste 850 de urologi din 18 tari se vor reuni la Cluj, la doua congrese de specialitate in cadrul carora vor avea loc si transmisii in timp real din trei blocuri operatorii, au informat marti organizatorii evenimentelor.

  [​IMG]

  In aceste 2 zile este vorba despre Congresul National de Urologie – ROMURO (editia 34) si Congresul Central European de Urologie – CEM (editia 18).


  “In anul Centenarului Marii Uniri, urologia europeana si urologia nationala vor bate intr-o singura inima, cea a Ardealului. Peste 850 de urologi din 18 tari, speakeri de top din tara si din strainatate. Cele mai noi informatii si rezolvari de cazuri complexe din urologia europeana. Sesiune speciala de live si semi live surgery (transmisii in timp real din 3 blocuri operatorii si 6 interventii de chirurgie robotica si laparoscopica). Zeci de lucrari sub forma de postere moderate, lucrari video, precum si un numar considerabil de cursuri de specialitate de ultima ora. Toate acestea vor transforma, pentru trei zile, municipiul Cluj-Napoca, in Capitala Europeana a Urologiei”, se arata intr-un comunicat transmis de organizatori.


  Specialistii in domeniul urologiei din Austria, Cehia, Croatia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Regatul Unit, Olanda, Israel, Serbia, Ucraina, Republica Moldova si Romania vor participa la cele doua congrese.


  “Congresul National de Urologie ROMURO, eveniment cu participare international, inregistreaza, in fiecare an un interes crescut din punct de vedere al cercetarii stiintifice urologice si implicit al dezvoltarii practicii clinice, anuntandu-si prezenta si in 2018, peste 500 de medici urologi, atat din tara, cat si din strainatate, cee ace denota, cu siguranta, o continua si asidua preocupare a urologilor romani in cee ace priveste noile abordari clinice si ale cercetarii stiintifice la nivel European”, a declarat, academicianul Ionel Sinescu.


  Varful evenimentului de la Cluj il reprezinta organizarea celei de a 18-a editii a Congresului Central European de Urologie, la care, celor peste 500 de urologi romani, li se mai adauga peste 350 de urologi din mai multe tari.


  “In cea de a doua zi a Congresului National al ARU, joi, 11 octombrie, ora 14, manifestarea va atinge cote inalte, prin crearea unui plus de adrenalina stiintifica, participantii urmand sa fie conectati, in direct, la interventii chirurgicale de inalta tinuta medicala. In acest sens si in calitate de gazda, urologii clujeni, sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, au organizat o sesiune speciala de live surgery prin care, operatii effectuate la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca vor fi transmise in sala de congress din incinta complexului Grand Hotel Napoca” – se arata in comunicat.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.