Cu capul in nori la Observatorul Astronomic

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de Cudyu, Aug 28, 2015.

?
 1. Da si as dori sa mai particip

 2. Da, dar nu mai doresc sa particip

 3. Nu, dar as participa

 4. Nu si nici nu doresc sa particip

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Cu siguranta, fiecare dintre noi a auzit vechea zicala despre tineri, cum ca acestia ar fi cu capul in nori. Ei bine, in Cluj-Napoca chiar se poate acest lucru. Studentii de la Matematica si Informatica sau de la Facultatea de Fizica sunt mai mereu cu capul in nori si printre stele, datorita cursurilor si seminariilor tinute la Observatorul Astronomic al Universitatii Babes Bolyai. Pentru studenti sunt deschise cursurile de astronomie si alte diverse activitati de mecanica cereasca si cercetare spatiala. De asemena, le sta la dispozitie o biblioteca a Observatorului, cu peste 1600 de volume.

  Aceasta este o modalitate deloc peiorativa si foarte placuta de a-ti petrece timpul cu capul in nori. Deloc stigmatizata, activitatea Observatorului atrage anual peste 1000 de vizitatori. Poate ca sunt putini, poate ca sunt multi, insa trebuie luat in calcul faptul ca Observatorul a fost deschis catre largul public in 2008 si permite vizitarea doar in zilele de vineri si sambata, in functie de conditiile meteorologice.

  poza 2.1.jpg

  Pretul biletelor este unul modic, 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii, insa bucuria si castigul spiritual sunt de necrezut. Cluj-Napoca ofera o modalitate productiva de a te lansa in spatiu, chiar daca este vorba doar de o simpla privire aruncata astrelor.

  Daca scoateti mai multi bani din buzunar puteti chiar sa fotografiati sau sa filmati intreaga prezentare, care dureaza uneori ore bune. Ghidajul pentru fiecare participant este gratuit si, mai mult decat atat, acesta se poate sustine in limba romana sau engleza.

  Nu doar studentii sunt cei ce se pot bucura de aceste privilegii, desi ei le au la indemana foarte des, ci si publicul larg. Programul de vizite afisat acorda libertatea tuturor de a intra si de a participa la prezentari. Se poate veni atat individual, cat si in grupuri organizate. Amatorii pot vizualiza planetele Venus, Marte, Saturn si Luna, plus cativa sateliti artificiali.

  poza 1. 1.jpg

  Daca esti din Cluj, cu siguranta stii ca poti fi cu capul in nori in cel mai frumos mod, iar daca nu esti din Cluj, ai putea face o vizita pana la Universitate pentru a-ti petrece un weekend in spatiu. Nu va fi deloc costisitor si vei putea invata cateva lucruri despre lumea infinita a Universului. Noi iti uram plimbare linistita in Orizont!
   
  Last edited by a moderator: Aug 31, 2015

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.