Dealul Cetatuia renaste sub imperiul artei si culturii ardelene

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de Cudyu, Oct 19, 2015.

?
 1. Da, desigur

  0 vot(uri)
  0.0%
 2. Nu stiu

  0 vot(uri)
  0.0%
 3. Nu, in niciun caz

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Autoritatile locale reusesc dupa ani buni de lupta cu mediul privat sa achizitioneze un hectar de pamant pe Dealul Cetatuia dupa ce acesta fusese pierdut in favoarea unei firme din Cluj. Hectarul va costa aproximativ 100 de mii de euro, iar autoritatile se vor stradui sa puna aici bazele unui teatru de vara.

  Circuitul va fi amplasat pe harta turistica a Clujului in cel mai scurt timp. Minunate oportunitati se vor oferi aici tinerilor interpreti de teatru si tinerilor studenti la teatru. Iata ca in Cluj inca primeaza investitiile culturale, iar conducerea lupta ani la rand pentru a reusi sa aduca zambete pe chipul clujenilor.

  Cetatuia.jpg

  In ceea ce priveste achizitiile, aceasta nu este singura achizitie din ultima vreme. Clujul a mai investit suma de 250 de mii de euro in achizitionarea in regim urgent a unei cladiri istorice, cladire ce face parte din prima citadela construita aici pe Dealul Cetatuia.

  In ultimii ani s-au pierdut destule cladiri vechi ale citadelei in favoarea mediului privat, un depozit pentru armament devenind restaurant si reduta devenind turn pentru pompieri. Dealul Cetatuia este unul dintre primele obiective turistice din orice lista turistica ce are in vedere Clujul. Aici se gasesc unele dintre cele mai frumoase capodopere ale vremurilor demult trecute. Aici cultura inca traieste, aici se exprima inca arta in forma sa pura si naturala.

  Dealul-Cetatuia.jpg

  Tocmai de aceea, autoritatile locale incearca cu disperare sa investeasca bani din bugetul local in acest mirific spatiu de recreere si de inalt potential cultural. Clujul ar dori ca inainte sa devina Capitala Culturala Europeana sa reabiliteze in intregime acest obiectiv turistic reprezentat de Dealul Cetatuia.
   
  Editat ultima dată: Oct 19, 2015
Se încarcă...
Topicuri similare
 1. Cudyu
  Răspunsuri:
  1
  Vizualizări:
  2,083
 2. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  1,687

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.