Detinuti angajati la Fujikura

Discuție în 'Locuri de muncă' deschisă de Cudyu, Aug 26, 2015.

?
 1. Da, desigur

 2. Nu stiu

 3. Nu, in nicun caz

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul vine din nou cu o solutie exemplara de a creste productivitatea. Peste 100 de detinuti ai penitenciarului Gherla si ai sectiei Cluj-Napoca au fost angajati la o firma producatoare de cabluri. Cei peste 100 de oameni sunt disciplinati, seriosi si foarte harnici, asa incat firma are de castigat de pe urma acestui proiect, platind detinutii cu o suma mai mica decat ar plati angajatii si, in acelasi timp, au de castigat si detinutii. Pe langa faptul ca muncesc si isi castiga un venit lunar, acestia obtin pentru fiecare luna muncita o reducere a pedepsei. Pentru fiecare 4 zile muncite li se scade o zi din pedeapsa. De asemenea, spun ei, timpul trece mult mai usor atunci cand se realizeaza o activitate productiva. Iata, asadar, o situatie in care au de castigat si cei ce sunt arestati si comunitatea clujeana.

  Nu trebuie sa uitam ca si detinutii sunt oameni, iar acestia nu trebuie caracterizati prin prisma faptelor comise, ci pot fi priviti ca oricare alt om. Daca dovedesc ca pedeapsa ce o executa este un element definitoriu ce determina schimbari in viata lor, acestia merita o a doua sansa, iar aceasta firma considera ca ar putea oferi oportunitati prin care cei arestati sa socializeze si sa se reintegreze in societate.

  poza1.jpg

  Nu exista niciun risc, conform celor declarate de purtatorul de cuvant al penitenciarului Gherla, deoarece zona de lucru este foarte bine delimitata, iar detinutii sunt paziti in permanenta. Astfel de solutii sunt des intalnite pe piata muncii din Romania si denota ca statul are initiativa de a reintegra detinutii si de a-i pregati pentru intoarcerea lor in societate.

  Sunt deja peste 80 de barbati incadrati pe posturi de operatori cablaje auto la firma Fujikura, iar reprezentantii societatii considera acest proiect ca fiind doar in stadiul de pilot, acestia dorind sa extinda activitatile si sa puna la dispozitie noi posturi pentru detinuti. Acestia doresc sa ofere detinutilor oportunitatea de a castiga cinstit si doresc reeducarea acestor oameni in favoarea societatii, obtinand si ei avantaje din acest proces.

  poza2.JPG

  Detinutii nu au nimic de pierdut, intrucat ”Sunt detinuti care isi executa pedeapsa in regim inchis, intre 3 si 13 ani, si care au fost selectati in functie de aptitudini pentru a lucra la Fujikura. Ei au efectuat si un training organizat la penitenciar. Pentru fiecare patru zile lucrate li se scade o zi din pedeapsa si primesc ca bani 40% din prestarile de servicii incheiate între penitenciar si firma”, a explicat Dan Donciu, purtatorul de cuvant al penitenciarului.
   
  Last edited by a moderator: Aug 31, 2015

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.