Domino - demonstratie de arta (Cluj-Napoca)

Discuție în 'Altele' deschisă de LogOn, Sep 23, 2015.

Domino - demonstratie de arta
Începe la: Sep 26, 2015 05:00 PM
Se termină la: Sep 26, 2015 07:00 PM
Localizare:
Piata Unirii & Piata Mihai Viteazu
Piata Unirii
Cluj-Napoca

Au confirmat participarea: 0
Nu poți confirma participarea la acest eveniment aici...

This event has already begun, or has already passed; RSVP has been since closed.
 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  Clujenii vor avea parte de un nou weekend special. Artistii de la Artsadmin, sub atenta indrumare a Marinei Thevenet si a Andradei Popan, pregatesc un spectacol artistic de mare exceptie. Directorul artistic, Julian Maynard Smith, a pregatit mii de piese de domino si un traseu inedit prin care acestea vor lega Piata Unirii de Piata Mihai Viteazu. Aceasta minunata oportunitate a Clujului de a se diferentia in cadrul cursei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 este oferita de Station House Opera, Artsadmin fiind producatorii tehnici.

  poza 1.jpg poza2.jpg

  Fundatia AltArt organizeaza aceasta sculptura in miscare, intinsa pe parcursul a 1.2 km, formata din 3000 de piese de caramida. Aceasta este o oportunitate excelenta pentru ca arta sa-si faca loc in Cluj, dupa ce proiectul a vizitat orase precum: Londra, Copenhaga, Stocholm, Marseille, Helsinki, Ljubljana.

  TRASEUL DOMINO
  Sirul interminabil de caramizi va parcurge traseul, facandu-si loc prin parcuri, pe strazi si piete, insa va patrunde chiar si in inima unor cladiri. Piesele se vor inlantui cu o serie de evenimente artistice, care vor intrerupe miscarea dinamica a sirului domino in anumite locuri reprezentative, unde anumiti performer vor armoniza simbolic si fizic regiunea cu comunitatile orasului. Prima caramida va cadea sambata, 26 septembrie, la ora 17:00, iar sirul va traversa curtea Consulatului General al Ungariei, va trece pe langa Casa Matei, prin Shadow Bar si apoi prin Piata Muzeului, Parcul I. L. Caragiale, va traversa Str. Ferdinand, va patrunde in Magazinul Central si va ajunge in Cinema Florin Piersic, croindu-si drum spre destinatia finala, Piata Mihai Viteazu pe strazile Tipografiei si David Ferenc.

  Proiectul va implica peste 120 de voluntari si un public de cateva mii de persoane, asa incat initiativa este uimitoare prin implicarea sociala si angajamentul comunitatii ce va participa la acest proiect, dand unicitate acestui moment artistic.

  Proiectul evoca perfect caracterul Clujului si ceea ce doreste sa scoata acest oras in evidenta in cadrul cursei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Clujul este un oras zvelt, creativ, ce clocoteste in potential si in initiative de a manifesta implicarea si angajamentul social. Acest proiect demonstreaza mai mult decat orice acest fapt. Fiecare clujean se va putea bucura de el intr-un mod absolut uimitor, fiind prezent pe terenul de joaca sambata, de la ora 17:00.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.