Escalada Cluj

Discuție în 'Mișcare / Sport' deschisă de horea_cj, Iul 9, 2015.

Tags:
 1. horea_cj

  horea_cj Cetățean Nou pe Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 25, 2015
  Mesaje:
  14
  Like-uri primite:
  2
  Centrele de escalada interioara au lipsit cu desavarsire din Cluj pana acum cativa ani, toti pasionatii de catarat indreptandu-se spre Cheile Turzii, Muntele Baisorii, pentru asta. Dar acum pasionatii au la dispozitie mai multe panouri de catarat indoor in Cluj-Napoca, multe din ele oferind si cursuri pentru cei neinitiati dar care vor sa invete acest sport minunat.

  Escalada sportiva, strans legata de alpinism, au aparut in urma dorintei omului de a ajunge pe culmi montane cat mai inalte, de a-si depasi limitele. Traseele alpine au ca si caraceristica principala dificultatea ridicata, fiind de obicei imposibil sa se parcurga diferente mari de nivel intr-un timp scurt. Astfel, cei indrazneti si-au impins limitele si au incercat escaladarea masivilor stancosi pe verticala, astfel alpinismul combinat cu escaladarea le oferea posibilitatea de a ajunge cat mai repede in varf.

  Exista doua categorii principale de escaladere, cea fara puncte de sprijin, in care nu esti ancorat si asigurat de nimic, cataratorii folosindu-se doar de prize naturale cum ar fi asperitatile stancilor. Iar celalalt stil (rotpunkt sau pinkpoint) este cel mai comun, si mai sigur totodata, care presupune asigurarea cataratorului de puncte de asigurare preamplasate (batute in stanca), carabiniere, si o franghie cu care este asigurat de un alt om de la sol care ii supravegheaza ascensiunea constant.

  1090826527-indoor-rock-climbing-classes.jpg kids3__large.jpg indoor-rock-climbing-1a.jpg BRC-Expansion-1-LRES.jpg climb-time-3.jpg

  Pasionatii si expertii in domeniu preconizeaza introducerea escaladarii sportive in Jocurile Olimpice de Vara cat de curand.

  Cei care vor sa faca asta zilnic, si nu au posiblitatea sa se deplaseze la munte, pot incerca salile cu panouri de catarat indoor din Cluj-Napoca. Acestea au preturi cuprinse intre 15 si 35 lei pentru o intrare de o zi, iar abonamente lunare cu preturi intre 70 si 110 lei lunar, cu ceva mai putin decat la salile de fitness. Va recomand sala FreeWall (aveti aici adresa http://www.freewall.ro/preturi.html ) si sala Centrala de Escalada (cu adresa aici http://centraladeescalada.ro/cat-costa/preturi-sala/ ). Panoul FreeWall are aproximativ 150 mp, si o inaltime intre 4 si 10 metri, iar pentru perfectionarea tehnicilor de ascensiune exista si tavane cu prize, de aproximativ 10 mp, la 2,5 metri de sol. La Centrala de Escalada, exista o organizare exceptionala, sala fiind dotata cu dusuri, vestiare, cafenea, magazin de articole sportive de catarat, avand doua sali de escalada intinse pe 340 mp.

  Daca doriti sa faceti si cursuri de initiere, acestea sunt foarte flexibile, si pe langa initierea si echipamentul oferit la panourile indoor, beneficiati si de catarari pe stanca la Cheile Turzii, intr-un cadru natural deosebit:
  La sfarsitul cursurilor, fiecare participant poate opta pentru frecventarea libera in continuare a panoului, catarare libera dupa bunul plac al fiecaruia, sau poate opta pentru cursuri care il duc spre perfectionare si performanta in escaladarea sportiva.
  Spor la catarat! (daca aveti experiente pozitive sau negative cu salile de catarat indoor din Cluj, va rog impartasiti-le cu noi!)
   
  Last edited by a moderator: Iul 9, 2015
Se încarcă...
Topicuri similare
 1. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  5,991
 2. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  1,076
 3. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  2,476
 4. horea_cj
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  15,136

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.