Festival pe Somes, in Parcul Armatura. Vezi despre ce este vorba!

Discuție în 'Festivaluri Cluj' deschisă de xEduard18, Iun 14, 2018.

?
 1. Da, o sa particip.

  1 vot(uri)
  100.0%
 2. Nu, nu o sa particip.

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. xEduard18

  xEduard18 Primar Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2018
  Mesaje:
  34
  Like-uri primite:
  1
  Somes Delivery se va muta pe data de 14-15 iulie in Parcul Armatura, cu concerte, proiectii de filme, targuri vintage si ateliere pentru copii. Zona va fi dotata temporar cu mobilier urban.


  “Am lansat call-ul de proiecte in 13 mai cu scopul de a atrage mai multe proiecte si instalatii artistice ce pot atrage riveranii si comunitatea cluejeana in zona Armatura sip e malul Somesului, sa activam interactiunile cu apa si sa depasim limitele actuale dintre mal si apa sis a construim cat mai multe amenajari ce pot fi in folosul comunitatii si spatiului. Ne bucuram enorm ca am atras 23 de propuneri pentru Somes Delivery 2018 si le multumim tuturor. De la finalizarea concursului pana acu am reusit sa trecem prin toate proiectele, ne-am intalnit cu aplicantii pentru a intelege mai bine contextual si dorintele lor, am publicat lista preliminara a proiectelor, iar in urma unei serii de discutii pe tema ajustarii acestora pentru a fi cat de cat potrivite spatiului am selectat 12 proiecte ! “ spun organizatorii festivalului.


  Bugetul pentru implementarea celor 2 proiecte este de aproximativ 25.000 lei, fiecare proiect aprobat avand un plafon maxim de 6.000 de lei.

  [​IMG]

  Pe langa proiectele castigatoare din cadrul concursului de idei, organizatorii festivalului vin si ei cu o serie de interventii.


  Pavilionul Somes Delivery – structura modular facuta de echipa KOOHO pentru editiile anterioare Somes Delivery va fi folosita din nou, intr-o noua configuratie, oferind un spatiu umbrit in apropierea apei, loc de relaxare si socializare in parcul Armatura.


  Scena Somes Delivery – va gazdui concerte si proiectii in aer liber, punand in valoare potentialul acestui spatiu urban si asigurand cateva functiuni complementare principalei zone de promenade de pe malul Somesului.


  Microinterventii – amenajari realizate in urma workshop-ului de design & constructie, coordonat de echipa KOOHO, au ca scop facilitarea accesului la apa si creeaza un traseu semnalizat cu puncte de relaxare.


  Pod peste Nadas – o legatura care sa faca Parcul Armatura mai accesibil si mai bine conectat la cartierele din zona. Proiectul este rezultatul unui concurs, Designing Connections, organizat de asociatia “Centrul de Inginerie Seismica” si, la care au participat echipe de student ingineri si arhitecti. Un proiect facut sa creeze legaturi intre oameni, spatii si cunostiinte.


  Parcul Armatura e una dintre cele mai salbatice zone de langa apa din Cluj, situate in confluenta a doua cursuri de apa: Somes si Nadas, un loc special cu maluri natural si vegetatie multa.


  Pe langa toate acestea, in Parcul Armatura se mai afla o interventie temporara, numita Take a Seat with King Matthias, o piesa de mobilier urban realizata de echipa KOOHO in cadrul unei serii de instalatii plasate in diverse spatii verzi de oras si create pentru cea de-a 560-a aniversare a alegerii regelui Matia.
   
  LogOn likes this.
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.