Laguna Albastra din Aghiresu

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de Cudyu, Iul 17, 2015.

?
 1. Da si mai vreau sa merg

 2. Da, dar nu as mai merge

 3. Nu, insa as vrea sa merg

 4. Nu si nici nu vreau sa merg

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Va mai aduceti aminte de povestile si basmele pe care ni le spuneau parintii cand eram mici? Mai stiti acele castele si mosii mirifice despre care parintii ne povesteau cu drag inainte de culcare? Ei bine, unele din acele locuri chiar exista. O astfel de minune din basm este si Laguna Albastra din comuna Aghiresu.

  Deloc valorificata de autoritati si ascunsa de pe orice lista de obiective turistice, Laguna Albastra se intinde pe suprafata pamantului neingrijit si salbaticit din jurul ei, sclipind si aruncand raze de stralucire spre cer. Apa are culoarea unui cristal, iar intregul loc este de o frumusete de nedescris. Vietuitoare specifice zonei se bucura de linistea oferita de acest loc minunat aflat la doar 30 kilometri de Cluj. Pestisorii se scalda in apa strajuita de pietrele calcaroase si de tufisurile de papura de un verde intens. Toata minunatia locului este pastrata neatinsa de catre turisti din pricina cailor de acces impracticabile si din cauza lipsei notorietatii locului.

  poza 1.jpg
  La acest lac se poate ajunge totusi pe doua trasee: Cluj – Baciu – Garbau – Aghiresti Fabrici sau Cluj – Gilau – Capus – Garbau – Aghires Fabrici. Ambele trasee sunt foarte greu de parcurs si nu prezinta indicatoare catre lac, acesta nefiind un obiectiv turistic inregistrat, insa, cu desavarsire, efortul de a ajunge in zona este rasplatit de minunata priveliste a Lagunei Albastre.

  poza 2.jpg

  Lacul se afla pe o fosta mina de caolin, fapt care favorizeaza culoarea de un albastru lucios a apei. Departe de a fi aglomerata de turisti sau de urbanizare, Laguna Albastra de langa Cluj poate fi o adevarata oaza de liniste pentru cei ce vor sa-si petreaca dupa amiaza intr-o atmosfera de basm.
   
  Editat ultima dată: Iul 17, 2015
  horea_cj and LogOn like this.

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.