Leroy Merlin acapareaza Clujul

Discuție în 'Economie' deschisă de Cudyu, Oct 28, 2015.

 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Leroy Merlin acapareaza Clujul prin deschiderea celui de-al saptelea magazin pe piata romaneasca, dupa cele doua din Bucuresti, cele din Craiova, Ploiesti, Brasov si Bragadiru in judetul Ilfov.

  Cei 96 de angajati din cluj vor pasi zilnic o suprafata de aproximativ 9700 mp. Magazinul urmeaza sa fie inaugurat in data de 6 noiembrie. Magazinul va ocupa o fosta locatie alocata magazinului bauMax, preluta anul trecut de compania din Hexagon.

  poza 1.jpg

  Gigantii francezi au preluat anul trecut 15 magazine bauMax, procesul de redenumire urmand sa fie finalizat de abia peste un an. La inceputul acestui an compania a deschis trei locatii, respectiv centrul din Ilfov, cel din Brasov si cel din Sun Plaza, Bucuresti.

  Din sursele oficiale ar reiesi ca Leroy Merlin planuieste deschiderea a inca doua filiale la finalul acestui an, una fiind localizata in Sibiu, iar una dorind sa se situeze tot in Cluj – Napoca.

  Leroy Merlin isi permite aceste investitii tocmai datorita rulajului intern, cifra de afaceri a Leroy Merlin Romania si Leroy Merlin Bricolaj ajungand sa totalizeze sume de aproximativ 40 de milioane de euro.

  poza2.jpg

  Cu asemenea cifre de afaceri si cu o asemenea initiativa de a se extinde, Leroy Merlin ofera adevarate sanse pentru clujeni. Aceste sanse se manifesta benefic pe piata economica a orasului, oferind nou posibilitati de dezvoltare, putand atrage fonduri de investitii si cel mai important, oferind nenumarate locuri de munca.

  Leroy Merlin trece printr-o perioada cu adevarat glorioasa, luptand cu maxima eficienta impotriva dezvoltatorilor imobiliari pentru cele mai bune zone de amplasare. Leroy Merlin considera ca ar putea ajunge si la cifre de afaceri duble daca vor reusi sa isi duca la bun sfarsit planurile de extindere.

  De asemenea, suntem anuntati ca, in pofida faptului ca deja detin sapte magazine, acest numar nu reflecta nici macar o treime din investitiile pe care francezii doresc sa le puna la dispozitie pentru achizitii in Romania. Acest lucru poate sa fie numai unul excelent, stiind ca Leroy Merlin mai are inca 12 proiecte in desfasurare, dorind sa acapareze spatii comerciale pentru un rebranding intens.

  Leroy Merlin urmeaza o strategie bine pusa la punct, prin care doreste sa se dezvolte la nivel national si sa acapareze cat mai multe segmente de piata, sustinand in acelasi timp expansiunea preturilor mici in materie de bricolaj. Conform unor declaratii din conducere, Cluj – Napoca reprezinta orasul model pentru urmarea acestei strategii, deoarece aici nivelul de viata este unul cu mult peste media nationala si rata de dezvoltare economica este una sustinuta de acest aspect.

  poza3.jpg

  Provocarea este cu atat mai mare cu cat Leroy Merlin concureaza in Romania cu Praktiker, Ambient, Dedeman, Mr. Bricolage si Kingisher, piata acestor jucatori de clasa ridicandu-se undeva la peste 2 miliarde de euro. Acest lucru nu face decat sa determine echipa Leroy Merlin sa isi stabileasca obiective realizabile si sa tinteasca cat mai sus, iar Clujul se pare ca figureaza in tinta retailer-ului.
   
  Editat ultima dată: Oct 28, 2015

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.