Locuri de vizitat pe langa Cluj

Discuție în 'Drumetii' deschisă de LogOn, Dec 5, 2015.

 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  Daca va ganditi ce locuri sunt de vizitat pe langa Cluj, noi va recomandam urmatoarele variante:

  1. Castelul Bánffy

  castelul-banffy-12.jpg
  Situat la 30 Km de Cluj-Napoca, in localitatea Bontida, castelul Bánffy este cel mai mare castel din Transilvania si una dintre cele mai mari atractii baroce ale Romaniei. Atestat documentar de la inceputul secolului al XIV-lea, in 1387, cladirile si terenul inconjurator au intrat in posesia familiei Banffy printr-o danie din partea regelui Sigismund.

  Intre 1740 si 1750, la ordinul lui Denes Banffy, castelul a fost modificat, fiind refacut in stil baroc si adaugandu-ise galeria de statui, obligatorie pentru o resedinta aristocratica la acea vreme. Printre noile cladiri se numarau manejul, grajdurile, remiza si locuintele servitorilor.

  2. Cascada Valul Miresei

  Cascada-Valul-Miresei-cazare-camere-Pensiunea-Ana-Irina-Belis-Fantanele-02.jpg
  La aprox. 75 km de Cluj-Napoca, langa localitatea Rachitele, se gaseste una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, cascada Valul Miresei. Numele provine de la o legenda in care, cu multi ani in urma, o mireasa a vrut sa se pozeze la cascada, a alunecat si s-a inecat. Ei, de atunci cascada arata ca un voal de mireasa:

  Ca sa ajungi la cascada, trebuie sa pornesti din Cluj catre Oradea, iar in localitatea Huedin trebuie sa o iei catre Belis. Mai apoi, dupa ce treci de localitatea Calata, va trebui sa faci stanga de la drumul principal, catre Rachitele. In Rachitele faci dreapta catre cascada, unde este drumul cam rau dar se poate traversa - poti sa faci acest drum si pe jos, vei avea parte de niste privelisti frumoase pe drum.

  3. Statiunea montana Belis - Fantanele

  beils.jpg
  La numai 64 km de Cluj-Napoca se afla lacul Belis Fantanele, impreuna cu statiunea montana cu acelasi nume. O zona extraordinar de frumoasa si pitoreasca, nu degeaba am denumit-o ”Perla judetului Cluj”. Pensiuni si cabane de toate tipurile si pentru toate genurile, zone de pesciut sau alte activitati, de fapt potrivita atat pentru sezonul rece, cat si pentru perioada de vara, cand poti face chiar o baie in acest lac.

  Ca sa ajungi aici din Cluj-Napoca, trebuie sa pornesti catre Oradea, iar in localitate Huedin, sa faci stanga catre Belis - Fantanele, iar de aici o tii pe drumul principal pana ajungi in statiune. Drumul este foarte bun si ai o gramada de privelisti de nedescris.

  4. Pensiunea Lara, Iara:

  index_en.jpg

  La numai 41 km de Cluj, in zona montana a localitatii Iara, se afla una dintre cele mai frumoase pensiuni din Romania, complexul Lara. Combinand traditia cu confortul, cei de la pensiunea Lara vor reusi sa te faca sa vrei sa te intorci aici: cultura romaneasca este mai mult decat prezenta in arhitectura complexului, dar in acelasi timp gasesti servicii foarte bune (mancare, cazare, etc.)

  De la o terasa in natura la parculet pentru copii, la camere amplasate pe malul lacului si o stare de spirit foarte relaxanta. Nimic nu se compara cu sentimentul pe care-l ai atunci cand te trezesti dimineata langa lac, sau atunci cand seara iti racesti halba de bere in apa raului de munte (au un sistem prin care apa acestu parau trece prin mesele de pe terasa).

  5. Salina Turda

  5.jpg
  La numai 32 Km de Cluj-Napoca se afla localitatea Turda, unde gasiti una dintre cele mai mari si moderne saline din Europa. Recunoscuta la nivel international pentru ca a fost reconditionata total in urma cu doar cativa ani, aceasta salina constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare.

  Grija cu care s-au efectuat lucrarile de reconditionare au facut ca istoria si legenda sa se impleteasca perfect cu turismul, care este din ce in ce mai dezvoltat in aceasta zona tocmai din cauza asta. Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai indepartate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice si istorice.

  6. Cheile Turzii și cheile Tureni

  ct23.jpg
  In zona Clujului, in drum spre Turda (mai exact la 30 km de Cluj-Napoca), se regaseste o zona foarte frumoasa de munte, formata in milioane de ani de vaile care curg prin acesti munti: Cheile Turzii si cheile Tureni.

  O zona foarte recunoscuta pentru alpinism (exista trasee de toate felurile, de la nivele mai mici sau mai usor de escaladat, pana la nivele fosrte complicate si grele), dar si pentru camping / gratare. Paraul care trece pe aici a format o zona numai buna pentru un gratar cu prietenii: gasesti umbra, apa, ai optiuni pentru activitati fizice, etc.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.