Lucruri pe care TREBUIE să le faci în Cluj-Napoca

Discuție în 'Articole despre Cluj' deschisă de LogOn, Iun 16, 2015.

Tags:
?
 1. Sa zbor cu parapanta

 2. Echitatia (calaritul)

 3. Sa vad o scena de teatru

 4. Sa ma distrez cu prietenii la Paintball

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  Este cunoscut faptul că în Cluj-Napoca ai tot timpul ceva de făcut, poți alege dintr-o multitudine de activități, indiferent că este zi sau noapte. Cluburi și cafenele, acțivități sportive sau culturale, Mall-uri și Supermarket-uri, toate le găsești aici și indiferent de gusturile pe care le ai sau indiferent de ceea ce îți place să faci, vei găsi în permanență câte o activitate în acest minunat oraș.

  Dar sunt anumite lucruri care nu ar trebui să le ratezi dacă locuiești aici, sau care TREBUIE să le faci în cazul în care ajungi în Cluj-Napoca. Sunt sigur că sunt o grămadă de lucruri pe care nici eu nu le cunosc la acest oraș, dar mai jos vei găsi o listă cu activitățile pe care eu le consider cele mai importante, activități pe care fiecare dintre noi (bineînțeles, în funcție de gusturi), ar trebui să le încercăm măcar o dată în Cluj-Napoca + împrejurimi. Menționez că aceste activități sunt puse într-o ordine aleatorie, nu este una mai importantă decât cealaltă.

  1. Zborul cu parapanta

  Cei de la A.S.PAR. (pe numele său întreg ”Asociația Sportivă de Zbor cu Parapanta”) oferă acest serviciu în apropierea Clujului, mai exact în localitatea Dezmir, la 13 Km de Oraș. Asociația are mai exact un dublu statut:

  • cel de club sportiv - cei interesați de un zbor cu parapanta sunt acompaniați de un instructor în cadrul zborului, care este complet responsabil de tot ce se întâmplă și care ghidează și controlează tot zborul în sine
  • cel de școală de zbor - pentru cei interesați să învețe acest sport, este locul ideal pentru a învăța. A.S.PAR. a fost prima și pentru foarte multă vreme, singura școală de zbor cu parapanta acreditată și recunoscută oficial de către Federaţia Aeronautică Română.
  Lucruri-pe-care-TREBUIE-să-le-faci-în-Cluj-Napoca-parapanta-s.jpg
  Zborul cu parapanta poate fi un sport practicat de amatori sau o experiență unică în viață, deopotrivă. Chiar dacă necesită un oarecare curaj, cred că zborul cu parapanta este una dintre activitățile potrivite pentru cei mai ”tari de inimă”, această activitate fiind din punctul meu de vedere de neratat pentru aceștia!

  2. Herghelii pe lângă Cluj

  Ei, nu o să-ți vină să crezi, dar dacă îți dorești să călărești, ai și de unde alege, într-ucât pe lângă Cluj-Napoca se regăsesc 2 herghelii, amîndouă ideale pentru a petrece timp în aer liber:

  • Herghelia de la Jucu - deschisă în 1902, a ajuns foarte repede să fie apreciată pe plan mondial pentru caii săi. A avut un declin când a venit comunismul, iar după revoluție a fost total abandonată, dar în anul 2,000 a fost achiziționată de o companie norvegiană. Astazi. herghelia de la Jucu deține 15 cai pentru concursuri şi trei cai pentru agrement
  • Centrul de Echitație Napoca Sport Horse - herghelie aflată la 15 km de Cluj-Napoca, în localitatea Sălicea, localizată lângă pădure, cu o priveliște foarte frumoasă către Valea Sălicei. Este un loc ideal pentru a petrece timp în aer liber, combinat cu o activitate sportivă
  Lucruri-pe-care-TREBUIE-să-le-faci-în-Cluj-Napoca-calarit.jpg

  Călăritul este una dintre cele mai potrivite activități în aer liber, deoarece combină plăcerea cu sportul și poate fi o experiență foarte interesantă. Nu se poate compara nimic cu o plimbare călare pe un cal printr-o pădure, într-o zi Duminică de primăvară.

  3. O scenă de teatru

  Trecem la lucruri mai puțin extreme, dar care pot fi la fel de plăcute și care se pot transforma în experiențe de neuitat. Teatrul este ”ultima frontieră” a artei, o activitate culturală care precede încă din antichitate. Cluj-Napoca, fiind un oraș deosebit de cultural, nu putea să nu ofere și acest lucru locuitorilor săi.

  Lucruri-pe-care-TREBUIE-să-le-faci-în-Cluj-Napoca-teatru.jpg

  În cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când nivelul de trai ridicat din localitatea Cluj-Napoca a dus la pofta de distracție și artă, acest teatru s-a înființat, cu o dezvoltare fără precedent în Europa. Încă de pe atunci, teatrul era recunoscut pentru seriile de divertisment pe care le punea la dispoziție. Mai multe despre istoria Clujului găsești în articolul Cluj-Napoca: două milenii de cultură și istorie

  Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca oferă o diversitate de scene și scenete de teatru, operă și diferite spectacole. Misiunea lor este să ofere o serie de producții teatrale locale sau naționale, pentru îmbunătăţirea artistică şi profesională a mediului teatral şi creşterea nivelului de dezvoltare culturală a comunităţii oraşului Cluj-Napoca.

  4. Paintball

  O activitate pentru care este necesar să fiți un grup, recomandată în special pentru teambuilding-uri și petreceri cu gașca de prieteni. Pantiball-ul este o activitate undeva la limita dintre distracție pura și activitate constructivă, cu un potențial uriaș de dezvoltare a relațiilor dintre participanți.

  Acesta este un joc de echipă, care pe lângă faptul că antrenează corpul prin faptul că te pune în mișcare, îți oferă o doză bună de relaxare, dar în același timp emană și o doză de adrenalină. Poți să te distrezi, să te rupi din rutina zilnică și să scapi de stres prin acest joc foarte simplu. De ce? Pentru că te ține în priză într-un mod deosebit, deoarece toată echipa depinde de tine și tu la rândul tău depinzi de echipa ta.

  Lucruri-pe-care-TREBUIE-să-le-faci-în-Cluj-Napoca-paintball.jpg

  Sunt mai multe firme în Cluj-Napoca care oferă acest serviciu, la o simplă căutare pe google ar trebui să le găsiți destul de ușor și să puteși face alegerea potrivită.

  Cred că acestea sunt cele mai importante activități care sunt de neratat în Cluj. Sunt sigur că mai există și altele și chiar vă invit să le discutăm împreună în acest topic.
   
  Editat ultima dată: Iul 29, 2015
  horea_cj likes this.
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.