Mars pentru literatura la Cluj

Discuție în 'Cultural' deschisă de Cudyu, Oct 6, 2015.

?
 1. Da, bineinteles

 2. Nu stiu sigur

 3. Nu, in niciun caz

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Aproape 500 de oameni au iesit in strada la Cluj in cadrul unui mars in cinstea literaturii. Acest eveniment a luat nastere in urma lansarii Festivalului International de Carte Transilvania. Evenimentul a avut loc in Piata Unirii, locul de desfasurare al intregului festival.

  marsul-lecturii-festivalul-international-de-carte-transilvania4-w800-h600.jpg

  Alaturi de cele cateva sute de entuziasti au participat la acest mars si ministrul culturii, Ionut Vulpescu, impreuna cu cativa scriitori de renume. Fiecare participant a adus cu el un volum din care a avut ocazia sa citeasca replicile favorite, iar multi dintre ei au avut bannere care contineau mesaje ce incurajau cititul.

  646x404.jpg

  Ministrul culturii a adus cu el romanul lui Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Acesta a declarat ca prin fiecare carte citita, fiecare om reconstruieste o lume.

  La randul sau, directorul FICT, Vasile George Dancu, a declarat ca organizarea acestui mars tinteste si atragerea atentiei membrilor cumunitatii asupra importantei cartii, in speranta ca vanzarile vor depasi asteptarile si vor contrazice statisticile ce plaseaza Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste vanzarea de carti.

  Participantii au inaintat pe cateva strazi din Cluj-Napoca si au creat interactiune pe strazile ce leaga Universitatea Babes Bolyai de Piata Unirii, strazi ce vor conduce sute de oameni catre Festivalul International de Carte Transilvania. In acest an s-au anuntat peste 50 de expozitii in cadrul acestui eveniment.

  fict2.jpg

  De asemenea, la festival vor participa si reprezentanti ai clasei politice, Liviu Dragnea fiind present chiar si la mars. Liviu Dragnea a dorit sa se faca simtita prezenta sa in cadrul acestui eveniment, deoarece nu doreste sa pastreze straina implicarea in sustinerea festivalului.

  Festivalul este la cea de-a treia editie si va avea loc anul acesta intre 6 si 11 octombrie, in Piata Unirii din Cluj – Napoca.
   
  Last edited by a moderator: Oct 6, 2015

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.