Napoca - Orasul pierdut

Discuție în 'Articole despre Cluj' deschisă de Cudyu, Iul 7, 2015.

?
 1. nu sunt fascinat deloc

 2. sunt fascinat in mica masura

 3. sunt fascinat in mare masura

 4. sunt fascinat in foarte mare masura

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Daca esti din Cluj, deja te-ai obisnuit cu minunatele povesti ale istoricilor sau ale criticilor de arta, istorisiri ce dezvaluie adevarata comoara a Clujului, averile neestimabile din era ce-a trecut. Daca nu esti din Cluj, este obligatoriu sa-ti reevaluezi lista obiectivelor turistice de vizitat. Trebuie neaparat sa vizitezi Clujul, sa vizitezi frumosetile din acest oras ce ascunde prin ruinele sale adevarate valori istorice si culturale romanesti.

  Ruinele din Piata Unirii sunt doar un singur exemplu din ceea ce Clujul a fost odata. Acele ramasite alcatuiau odata baza unei piete centrale a orasului roman Napoca. Sutele de ani au acoperit acele minunate exponate arheologice si au macinat zidurile si stalpii fostei piete romane, lasand in urma doar istoria si legendele rostite de batranii de atunci, preluate de batranii de acum si, probabil, lasate si batranilor de peste ani si ani.

  poza 1.jpg

  Parcul I. L. Caragiale este si el unul din locurile care a adapostit de-a lungul anilor monumente istorice, aici fiind prezent Edificiul din piatra roman. Acesta a fost construit in urma avansarii orasului la rangul de municipiu, apoi colonie. Acest edificiu a reprezentat un cufar cu minuni, descoperindu-se intre zidurile vechi un tezaur monetar de exceptie. O oala de lut din perioada romana a adapostit timp de atatia ani 1268 de dinari din argint, facand din acest sit o adevarata comoara cultural romaneasca.

  poza 2.JPG

  Lupa Capitolina este o alta dovada a meritului Clujului de a purta numele de Napoca. Statuia Lupoaicei de pe Capitoliu este o copie fidela dupa cea expusa in Roma, fiind daruita Romaniei in anul 1921 de catre municipalitatea italiana, ca semn al legaturii dintre vechea istorie ce leaga cele doua orase, Cluj-Napoca si Roma. Dovezi ale vechiului oras Napoca imbie zi de zi cetatenii actualului municipiu si le ofera sansa de a fi mandri de istoria pamantului pe care pasesc, demonstrand inca odata ca orasul Cluj merita sa fie mai mult decat Capitala Culturala a Romaniei, merita sa fie Capitala Culturala Europeana.

  poza 3.jpg
   
  Last edited by a moderator: Iul 7, 2015
  horea_cj and LogOn like this.
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.