Nemtii de la Henschel vor investi in Cluj

Discuție în 'Economie' deschisă de Cudyu, Iul 9, 2015.

?
 1. Da, pentru toti va fi o oportunitate

 2. Da, insa numai pentru unii

 3. Poate, nu cred ca vor angaja incepatori

 4. In niciun caz nu reprezinta o oportunitate

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul se pregateste de un nou boom in zona corporate. Nemtii de la Henschel vor investi in Cluj aproximativ 10 milioane de euro pentru construirea unei baze de productie in zona parcului industrial Tetarom III din Jucu. Noul gigant industrial va furniza componente pentru cutiile de viteza, insa partea interesata pentru clujeni si pentru cei din vecinatate este ca se vor scoate la licitatie cateva sute de locuri de munca. Initial, vor fi angajati numai 40 de oameni, insa, pe termen lung, numarul de locuri de munca va creste progresiv, urmand sa atraga sute de oameni in acest minunat proiect.

  tetarom_web.jpg

  Destinat in principal studentilor absolventi ai Facultatii de Constructie de Masini, proiectul va pune accent pe angajarea unui numar enorm de tineri pasionati de mecanica si de tehnologie si talentati in aceste domenii.

  Negocierile cu Henschel au durat aproape sase luni, concurenti directi fiind Brasovul si Sibiul. Clujul a demonstrat inca odata ca-i revine orice drept privitor la statutul de oaza tehnologica a Romaniei. Orasul a fost avantajat de infrastructura, de posibilitatile financiare si cele privitoare la resurse umane si de dezvoltare, insa a fost declarat castigator detasat prin prisma existentei aeroportului si a Universitatii Tehnice din Cluj.

  Fabrica va avea o suprafata de aproximativ 4,4 hectare din care 3,6 vor reprezenta suprafata utila. Putem observa oportunitatile oferite de Cluj la fiecare pas, concluzionand ca orasul este intr-o continua dezvoltare. Putem face o analogie amuzanta la unul din bradurile nationale si putem pozitiona ca motto al Clujului expresia: „Clujul creste de nu se mai opreste”.

  Consiliul Judetean a semnat acordul pentru oferirea dreptului de a se incepe proiectul, ba mai mult, si-a anuntat si intreaga sustinere pentru proiect. Totodata s-au semnat si contractele de parteneriat intre compania germana si Universitatea Tehnica, contracte ce au ca scop recrutarea unor tineri excelenti de la specializarile de inginerie mecanica si mecatronica, precum si de la ingineria materialelor.

  Reprezentantii autoritatilor locale sunt mai mult decat incantati de aceasta investitie realizata de compania germana, considerand ca aceasta este o deschidere spre alte investitii si proiecte ce vor fi acordate Clujului. In urma acestor investitii intregul judet are de castigat enorm prin contributia companiilor straine la dezvoltarea economico – sociala a regiunii.

  In trecut Clujul a mai beneficiat de investitia gigantica facuta de fabrica Bosch, care, nu intamplator, se afla chiar in vecinatatea celei ce urmeaza a fi construita. Prin aceasta noua investitie si prin cele ce vor mai fi acaparate de oras, Clujul nu face decat sa isi reconfirme pozitia de locatie ideala pentru investitii a Romaniei.

  poza 2.jpg

  De asemenea, un enorm avantaj este faptul ca Henschel a asigurat autoritatile prin contract ca sederea lor la Jucu va fi una de lunga durata, fiind prevazuti cel putin 40 de ani de activitate a companiei pe piata nationala si nu numai.

  Cei de la Henschel considera aceasta oportunitate ca fiind o situatie win – win prin care si ei si autoritatile locale ale judetului Cluj profita de interese comune si ajuta la dezvoltarea armonioasa a unui judet, oferind oportunitati tinerilor talentati si dornici sa profeseze o meserie bine platita in tara lor de origine. Posibilitatile de avansare vor fi mai mult decat prezente pentru tineri si know – how - ul nemtesc ii va adapta pe tineri unui sistem de munca foarte placut si profitabil si pentru ei, dar si pentru angajator.

  Astfel, usor usor, in comuna Jucu ajunge sa ia nastere un mic orasel german care doreste sa-si fructifice ocaziile de a oferi ceva productiv, atat statului roman, cat si stakeholderi-lor companiilor care au investit aici. Totul este gandit si dezvoltat inspre dezvoltarea directa a Clujului si indirecta a Romaniei intregi, astfel incat nu ne putem decat bucura de toate lucrurile frumoase pe care le ofera acest oras minunat ce poarta numele de Cluj.
   
  Last edited by a moderator: Iul 9, 2015
  horea_cj likes this.

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.