Noaptea Alba a Filmului Romanesc in Cluj

Discuție în 'Cultural' deschisă de Costin, Sep 16, 2017.

 1. Costin

  Costin Turist pe Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Aug 16, 2017
  Mesaje:
  3
  Like-uri primite:
  0
  Pe data de 22 septembrie, Clujul va fi gazda la cea dea 8-a editie „Noaptea Alba a Filmului Romanesc”, la Cinema Victoria unde vor ajunge trei dintre cele mai bune filme romanesti ale anului. Regizoarea Anca Adam va deschide Noaptea Alba a Filmelor de la Cluj, cu cel de-al cincelea lung metraj „Perfect Sanatos”, incepand cu ora 22:00. Pelicula este filmata in Cluj, provocand spectatorii la discutie si refuzand finalurile asteptate. Totodata, Anca Damian il aduce pe Anghel Damian, alaturi de alte nume celebre precum Adrian Titieni, Olimpia Melinte si Vlad Ivanov, integrandu-i intr-un thriller de autor.
  [​IMG]
  Actiunea este centrata in jurul lui Andrei, care porneste in deslusirea mortii subite a tatalui sau, acesta osciland intre doua traume, cea a mortii tatalui si a descoperirii unor secrete socante despre acesta, acesta este nevoit sa se maturizeze rapid si isi reconsidere relatia cu familia si trecutul.

  Editia Noptii Albe a Filmului Romanesc continua cu peliculele Fixeur ale lui Adrian Sitaru, cea mai recenta productie, fiind un film despre abuz si manipulare, dupa spusele acestuia. Fixeur il are ca protagonist pe stagiarul Radu, la o agentie din Bucuresti, caruia i se ofera sansa sa-si dovedeasca abilitatile, dar pe masura ce se apropie de telul sau, descopera ca are are indoieli cu privire la vocatia aleasa. Productia lui Adrian Sitaru este propunerea Romaniei la Oscarul, pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

  Programul editiei continua, de aceasta data cu productia regizorului Daniel Sandu, care debuteaza pe scena lung metrajului cu „Un pas in urma serafimilor”. Filmul il are in prim plan pe adolescentul Gabriel, care isi doreste sa devina preot, fiind supus noului mediu, acesta incearca sa se adapteze, insa sistemul corupt si abuziv îi invata pe elevi ca minciunea, hotia, manipularea si tradarea sunt valori care trebuie insusite pentru a putea face fata. Evolutia tanarului Gabriel este una neasteptata care ridica semne de intrebare si care va avea un impact pe viitor asupra lui. In rolurile principale se afla nume precum Vlad Ivanov, Cristian Bota, Toto Dumitrescu si Vlad Iancu.

  Noaptea Alba a Filmului Romanesc este deja la a 8-a editie, cu un succes rasunator, anul trecut a reusit sa aduca mii de spectatori, fiind vizionate 40 de filme, devenind un punct de referinta in lumea cinematografiei autohtone.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.