Olimpiada Internationala de matematica 2018 la Cluj

Discuție în 'Educație' deschisă de Bianca C, Oct 30, 2017.

 1. Bianca C

  Bianca C Cetățean Vechi

  Data înregistrării:
  Aug 30, 2017
  Mesaje:
  23
  Like-uri primite:
  2
  Olimpiada Internationala de matematica din 2018 se va desfasura la Cluj pe data de 3-14 iulie. Acest lucru este o mare onoare pentru clujeni. De asemenea reprezinta o ocazie de deschidere in domeniul educational.

  Numarul participantilor este unul destul de mare.Sunt asteptati in numar de 600 de elevi din peste 100 de tari. Elevii vor fi insotiti de cel putin doi profesori de matematica in fiecare echipa. Echipele vor fi formate de cel mult 6 elevi.

  Desfasurarea olimpiadei

  Competiția este organizată, în parteneriat, de Ministerul Educației, Societatea de Științe Matematice din România și Inspectoratul Școlar Județean Cluj si va avea loc in zilele de 9-10 iulie in Sala Polivalenta.

  La initiativa profesorului Tiberiu Roman a fost lansata aceasta prestigioasa competitie in anul 1959.

  Aceasta a atras inca de la primele editii persoane din numeroase tari.

  Singurele tari are au avut o prezenta neintrerupta au fost Romania si Bulgaria. Neoficial Romania s-a clasificat pe locul 3 la numarul de medalii castigate.

  Rezultate de anul trecut

  Anul trecut in Rio de Janeiro la cea de-a 58 a editie , Romania a obtinut trei medaliin de argint, doua de bronz si o mentiune.Premiantii au fost: Filip-Alexandru Ion (24 de puncte) de la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti, Mihnea-Gabriel Doica (21 de puncte) de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Stefan Tudose (19 puncte) de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti cu medalii de argint, Ciprian-Mircea Bonciocat (18 puncte) de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, Mihnea-Andrei Ocian (18 puncte) de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti cu medalii de bronz, Alexandra Timofte (15 puncte) de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti" cu mentiune.
  [​IMG]
  Probele au durat 4 ore si jumatate.

  Speram ca in acest an rezultatele sa fie de o calitate cel putin la fel de buna in ceea ce priveste Romania.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.