Park and ride in Cluj! Se pregateste cea mai mare parcare din tara.

Discuție în 'Locale' deschisă de xEduard18, Aug 29, 2018.

?
 1. Da

  0 vot(uri)
  0.0%
 2. Nu

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. xEduard18

  xEduard18 Primar Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2018
  Mesaje:
  34
  Like-uri primite:
  1
  Un nou protocol semnat de Consiliul Judetean si Primaria Cluj-Napoca a fost aprobat. Acesta prevede realizarea unui park&ride la aeroport.

  [​IMG]

  Cea mai mare parcare din tara urmeaza sa fie amenajata, pe o suprafata de 12 hectare. Calculele arata ca pe fiecare hectar o sa fie amenajate aproximativ 260-270 de locuri de parcare pentru autoturisme. Realizarea unui prim modul se anunta deja, anul care urmeaza. Este vorba despre o parcare la sol, ceea ce va face lucrurile sa avanseze foarte rapid. Un proiect fusese deja anuntat la aeroport, anume realizarea unei parcari de 1.400 de locuri si a unui hotel.


  Proiectul unui centru expozitional promis de PNL in Campania electorala din 2016, este gandit tot langa aeroport. Consiliul Judetean va incepe in curand demersurile pentru realizarea documentatiei.


  “Protocolul a fost convenit impreuna cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si am discutat despre drepturile si obligatiile partilor, insa am convenit sa nu il facem foarte stufos, ci strict si clar. Din studiul facut de noi, premergator studiului de fezabilitate, reiese ca pe suprafata de un hectar vor putea fi amenajate aproximativ 260-270 de locuri de parcare pentru autoturisme. Intentia noastra este, dup ace avem studiul de fezabilitate elaborate, sa incepem lucrarea progresiv sis a vedem in ce masura ne putem extinde in functie de necesitatile si solicitarile existente” – declara vicepresesidentele CJ, Mariuz Minzat, care este si initiatorul proiectului.


  Primaria Municipiului Cluj-Napoca asigura realizarea unor statii pentru mijloacele de transport comun, statii de bike sharing si amenajarea accesului auto si pietonal, iar Judetului Cluj ii revine realizarea, administrarea si intretinerea parcarii, cu mentiunea ca aceste avantaje vor functiona contra cost, taxele urmand sa fie stabilite si incasate de Judetul Cluj.


  “Consiliul Judetean amenajeaza in totalitate zona respective, cu toate dotarile necesare care vor rezulta din studiul de fezabilitate si va administra acest parc. Importanta acestui proiect se refera la stimularea mobilitatii populatiei prin mijloacele de transport in comun. Acest concept este implementat in foarte multe orase europene, si va aduce avantaje atat comunitatii clujene, cat si Consiliului Judetean” – declara Minzat.


  Valabilitatea protocolului este de 49 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit prin acordul partilor. Tipul de parcari “park&ride” functioneaza deja in multe alte mari orase europene, aflandu-se la intrarea in orase, iar soferii veniti din alte zone isi lasa autovehiculele parcate in aceste spatii, iar pentru a ajunge in centru sau in alte zone de interes folosesc mijloacele de transport in comun.


  Parcarile vor fi amplasate pe Bulevardul Muncii, strada Aurel Vlaicu, Piata Unirii si strada Frunzisului din Cluj-Napoca.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.