Piesa de teatru: LECTIA (Cluj-Napoca)

Discuție în 'Program Teatru Cluj' deschisă de LogOn, Oct 6, 2015.

Piesa de teatru: LECTIA
Începe la: Oct 7, 2015 08:30 PM
Se termină la: Oct 7, 2015 11:30 PM
Localizare:
Teatrul Național Cluj-Napoca, Sala Mare
Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4
Cluj-Napoca

Au confirmat participarea: 0
Nu poți confirma participarea la acest eveniment aici...

This event has already begun, or has already passed; RSVP has been since closed.
 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  de Eugène Ionesco
  traducere de Vlad Russo și Vlad Zografi

  regia: Mihai Maniutiu
  dramaturgia: Anca Maniutiu
  decorul: Adrian Damian
  costumele: Irina Moscu
  coregrafia: Andrea Gavriliu
  muyica: Serban Ursachi
  asistent de regie: Tudor Lucanu
  Distributia: Constantin Chiriac, Ofelia Popii / Florentina Țilea, Mariana Mihu, Veronica Arizancu, Emöke Boldizsár, Ioana Cosma, Serenela Muresan, Veronica Popescu, Maria Soilica, Cristina Stoleriu, Alexandra Șerban, Codruta Vasiu.

  Descriere:

  Cred ca una dintre cele mai frumoase si interesante piese scrise de Eugène Ionesco este piesa de teatru "LECTIA", o capodopera destul de complicata, care ia o lectie de matematica si o transforma intr-o lectie de filologie, care la randul ei ajunge la... crima. Si specific lui Mihai Marnutiu, acesta reuseste sa intinda intriga si suspansul pana la finalul piesei!

  O piesa despre civilizatie si aportul pe care-l aduce aceasta in vietile noastre - manipulare si seductie, orori si teama, dar si robotizarea care este din ce in ce mai evidenta in zilele de azi sunt numai cateva dintre aspectele negative ale civilizatiei si ale modului in care aceasta "opereaza" in noi.
  "Profesorul: Aveti mereu tendinta sa adunati. Trebuie sa si scadeti. Nu trebuie doar sa integrati. Mai trebuie sa si dezintegrati. Asta-i viata. Asta e filozofia. Asta e stiinta. Asta e progresul, civilizatia.” (Eugène Ionesco, Lectia)

  Capture.JPG
  "LECTIA" este un text destul de puternic in care poti vedea jocurile politice din lume, jocuri ai caror scop sunt de multe ori distrugerea individualitatii omului, a libertatii acestuia. De fapt sunt jocuri care urmareasc dezumanizarea si robotizarea noastra in scopul unei "civilizatii" mai bune! Lucrurile care se intampla de fapt azi in toata lumea, care se petrec de fapt sub ochii nostri si pentru care nu mai suntem dispusi sa ne facem ca nu stim nimic. "LECTIA" de Eugène Ionesco ne va deschide ochii, ne va face sa intelegem ca scapam de cosmaruri doar pretinzand ca nu le avem.

  Program:
  • Miercuri, 07 octombrie 2015, ora 20:30 - Sala Mare
  Bilete online: http://biletmaster.ro/ron/Event/54000463/LECTIA
   
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.