Primul Festival European al Scolilor de Balet din Romania are loc la Cluj

Discuție în 'Cultural' deschisă de Cudyu, Oct 24, 2015.

?
 1. Da

 2. Nu stiu

 3. Nu

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Primul festival european al scolilor de balet din Romania are loc la Cluj si incepe in aceasta sambata. Nu rata ocazia inedita de a fi present in sala la un astfel de eveniment! Festivalul este organizat de fundatia condusa de fosta prim-balerina a Operei de la Viena, Simona Noja.

  simona noja.jpg

  Festivalul va fi onorat de participarea unor elevi si a unor profesori celebrii in materie de balet, Romania punand la dispozitie diverse scoli de balet. Cei 8 elevi prezenti in prima editie vor oferi, cu ajutorul unor profesori, o deschidere pentru tinerii interesati sa se perfectioneze in aceasta arie.

  Participantii ce vor ajunge in perioada 24 – 28 octombrie la Cluj, vor fi din Romania, Austria, Italia, Danemarca, Olanda, SUA si Australia. Acest festival va fi o minunata oportunitate pentru a aduce aproape profesori si dansatori talentati din toate colturile lumi si de a contrui o platforma de dezvoltare pentru toti cei interesati de balet.

  24 de scoli de balet de peste tot din lume vor oferi ocazia unor elevi intre 10 si 18 ani pentru a participa la acest minunat festival. Festivalul va contine si un minunat simpoziom care va oferi o sansa minunata specialistilor de a se intalni si a discuta, atat chestiuni de finete din cadrul domeniului, cat si chestiuni complementare dansului, din domenii precum psihologia, medicina.

  In cadrul simpoziomului se vor prezenta si teze de cercetare, iar cei ce participa vor avea ocazia sa invete mai multe despre tehnicile si metodele cunoscute de specialistii in balet. Astfel, simpozionul, intitulat ''Talent, Creativitate si Eficienta in Scolile de balet', va fi deschis de conferinta doctorului Oliver P. Graber din Austria — 'Ballet and Brain' (Baletul si creierul).

  1.jpg

  Dupa cum a declarat si Simona Noja, “festivalul este o imbogatire a cunostintelor si acest lucru nu se face neaparat doar prin intalnirea cu artisti mult mai buni decat tine. Aceasta imbogatire a experientei vine si din intalnirea unor metode si conditii de lucru, altele decat cele cu care esti obisnuit. Este o alta cultura, o alta limba, alte conditii de studiu, alti profesori, alta mentalitate. Multi dupa ce pleaca de aici, pleaca cu sentimentul ca au castigat lucruri esentiale pentru viata.”  Pentru ca finalul sa fie unul si mai placut, festivalul se termina cu o reprezentatie de balet prezentata in data de 28 octombrie, pe scena Operei Romane din Cluj. Aceasta ocazie este unica si este o experienta pe care niciunul din noi nu ar trebui sa o ratam. Va asteptam in numar cat mai mare la Cluj pentru a profita de acest Festival European al Scolilor de Balet din Romania!
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.