Priveste nefiresc cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii (Cluj-Napoca)

Discuție în 'Altele' deschisă de LogOn, Oct 17, 2015.

Priveste nefiresc cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii
Începe la: Oct 22, 2015 06:00 PM
Se termină la: Oct 22, 2015 08:00 PM
Localizare:
Parcul Central Cluj-Napoca
Strada Cardinal Iuliu Hossu
Cluj-Napoca

Au confirmat participarea: 0
Nu poți confirma participarea la acest eveniment aici...

This event has already begun, or has already passed; RSVP has been since closed.
 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  Clujenii vin cu o idee super trasnita pentru organizarea unui eveniment care sa faca diferenta cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii. Un grup de tineri voluntari din Cluj invita trecatorii din Parcul Central sa priveasca in ochi, timp de un minut, un necunoscut, un eveniment ce face parte din proiectul The World’s Biggest Eye Contact Experiment, organizat de The Liberators International.

  poza 2.jpg
  Acest eveniment a adunat pe retelele de socializare un numar de peste 100 de mii de implicari, fiind organizat in 140 de orase de pe tot mapamondul. Voluntarii ce se vor ocupa de organizarea acestui eveniment sunt majoritar studenti si elevi de liceu, asistati de membrii ai Grupului Nefiresc. Acestia au ales Parcul Central ca destinatie, unde au asezat pe iarba perne si au instalat hamace, pentru a putea sa-i invite pe cei doi participanti ai jocului sa se acomodeze si sa se priveasca fix in ochi.

  Scopul evenimentului este conectarea si stabilirea unei relatii spirituale prin care lumea sa poata comunica mai usor si sa se detaseze de stres si de monotonia zilnica. Exista un studiu care atesta ca oamenii mentin contactul vizual pentru cel mult opt secunde, dupa acest interval fiind considerata o activitate neobisnuita mentinerea acestui contact vizual insistent. Cel mai des se observa intimidarea in cadrul unei persoane, tocmai de aceea se renunta la continuarea activitatii.

  Intentia voluntarilor este sa ii faca pe oameni sa depaseasca aceasta limita, deoarece insistenta unui contact vizual stabil genereaza o stare de bine si o conexiune puternica intre oameni.

  poza1.jpg

  Organizatorii evenimentului invita toti amatorii in Parcul Central, joi, 22 octombrie, incepand cu orele 18:00. Evenimentul se va derula pana la ora 19:00, dupa care invitatii vor fi ghidati spre un joc de socializare. Membrii grupului care organizeaza acest eveniment se vor ocupa si de realizarea unor actiuni sociale, ei fiind specializati in organizarea evenimentelor de acest fel si in coordonarea de flash-moburi.

  Clujul se va bucura in acest fel de primul eveniment de acest gen, fiind nou initiat in acest domeniu, filiala celor de la Grupul Nefiresc functionand doar de o luna in acest oras. Bucurestiul a fost singurul oras care s-a mobilizat si a oferit peste 30 de astfel de evenimente. Acesta este doar inceputul si grupul va avea tot timpul sa se manifeste si sa creeze un nivel de implicare sociala ridicat in cadrul Clujului. Totul incepe cu un singur pas, iar acesta este considerat pasul decisiv. De aici incepe totul!
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.