Sala Polivalenta din Cluj are sanse sa gazduiasca Campionatul European de Gimnastica din 2017

Discuție în 'Sport' deschisă de Cudyu, Aug 5, 2015.

?
 1. Da

 2. Nu stiu, nu raspund

 3. Nu

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul este pe ultima suta de metri in cursa spre organizarea Campionatului European de Gimnastica din 2017. Candidatura Romaniei la gazduirea acestui eveniment a adus Sala Polivalenta din Cluj pe post de rezerva, in Bucuresti nefiind disponibila o astfel de sala. Este foarte posibil ca evenimentul sa fie gazduit de Clujeni, dupa 60 de ani de la gazduirea unui asemenea eveniment de catre romani, la Sala Floreasca din Bucuresti, in anul 1957. Aceasta ocazie ar fi un adevarat imbold pentru Cluj si, indirect, pentru intreaga Romanie. Primarul Emil Boc s-a aratat din prima faza binevoitor sa primeasca Campionatul pe terenurile Salii Polivalente, sustinand si manifestandu-si tot interesul de a se implica in organizarea acestui eveniment de talie internationala.

  Adrian Stoica, membru de onoare al Federatiei Romane de Gimnastica, a declarat ca ar dori ca oficializarea acestui eveniment si desfasurarea lui sa aiba loc in Bucuresti, deoarece capitala pune la dispozitie mai multe oportunitati si conditii mai favorabile, insa doreste sa ramana si Clujul ca rezerva, pentru ca acest lucru ar face Romania un adevarat pion de baza in cadrul desemnarii castigatorului. In pofida acestei dorinte exprimate de Stoica, Bucurestiul nu este inca pregatit cu nicio locatie, fapt pentru care sansele Clujului cresc considerabil.

  slide3.jpg

  In zilele urmatoare, oficialii Federatiei Romane de Gimnastica vor ajunge la Cluj pentru a inspecta Sala Polivalenta. Ionut Rusu, directorul interimar al Salii Polivalente, a declarat ca este mai mult decat multumit de aceasta vizita, deoarece Sala Polivalenta a mai gazduit in trecut cateva evenimente de anvergura, bucurandu-se de succes in fiecare caz. Evenimente precum Trofeul Carpati, Open-ul international de judo si Campionatul European de Fotbal in sala pentru persoanele cu diabet, s-au desfasurat de-a lungul timpului in aceasta sala.

  Din punct de vedere economic, acest eveniment va aduce Romaniei un alt punct de lansare pentru sporturi. Va fi promovata nu doar locatia, ci si talentul de care dau dovada sportivii romani si daruirea care ii conduce pe acestia spre victorie. In editia trecuta a Campionatului European de Gimnastica, sustinuta in Franta, la Montpellier, Andreea Munteanu a devenit campioana la barna, iar Marius Berbecar a pus mana pe trofeul de argint pentru sectiunea paralele. Banii care vor intra in tara cu aceasta ocazie vor reprezenta cu siguranta un punct de reper privitor la investitiile realizate in segmentul sportului.

  Sala Polivalenta este o adevarata bijuterie a Transilvaniei, fiind construita integral din bugetul public. Cu o capacitate de pana la 10.000 de locuri, sala poate gazdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact, la gimnastica, hochei, tenis, fotbal sau alte sporturi de echipa. Este un adevarat motiv de mandrie pentru clujeni sa poata oferi atatea oportunitati in ceea ce priveste dezvoltarea acestui segment al sporturilor, sala fiind dotata cu aparaturi de ultima generatie. Aceasta locatie a pus Clujul pe harta celor mai importante candidate pentru gazduirea evenimentelor internationale, aducand un mare plus de valoare transilvanenilor. Sala Polivalenta din Cluj este cea mai bine dotata sala multifunctionala din Romania, la momentul actual iesind in evidenta prin dotarile video ce permit transmiterea unor imagini Full HD live. 5 niveluri, subsol, parter, plus trei etaje, stau la dispozitie spectatorilor pentru a-si parca masinile si pentru a asista la cele mai frumoase momente din istoria sportiva a Romaniei.

  poza 1.jpg
  Daca luam in considerare faptul ca Sala Polivalenta si-a deschis portile catre public de abia in data de 27 octombrie 2014, putem observa rapiditatea cu care s-a dezvoltat si a crescut, urmand ca, in mai putin de un an, sa ajunga pe lista principalilor canditati catre sustinerea Campionatului European de Gimnastica. Cele 70 de milioane de lei si-au atins scopul si au adus cinste Transilvaniei, fiind considerate cea mai buna investitie a Clujului din ultimii ani.

  Noi suntem alaturi de Sala Polivalenta si ne bucuram de oportunitatile pe care ni le ofera, sperand ca vom ajunge sa asistam la gazduirea unui asemenea eveniment in Cluj. Asteptarile sunt pe cale sa ia sfarsit si clujenii se bucura din ce in ce mai mult de sansele mari pe care le au. Clujul este din ce in ce mai aproape sa ajunga sa taie panglica acestei editii a Campionatului European de Gimnastica si sa-l gazduiasca, aducand onoare in sufletele romanilor si zambete pe chipurile lor.
   
  LogOn likes this.
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.