Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda”

Discuție în 'Educație' deschisă de LogOn, Aug 18, 2015.

 1. LogOn

  LogOn Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iun 9, 2015
  Mesaje:
  132
  Like-uri primite:
  4
  Intr-o lume din ce in ce mai agitata si intr-un cadru de dezvoltare tehnologic foarte avansat, in situatii in care se promoveaza mecanizarea si computerizarea tuturor proceselor, intr-un puternic context de globalizare incepem sa ne intrebam, nu de putine ori, unde este cultura si care ii e locul artei in tot acest spatiu?

  Raspunsul la aceasta intrebare este cum nu se poate mai simplu pentru ardeleni. Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda” din Cluj reprezinta cu cinste un adevarat acoperis pentru arta si pentru curentele culturale traditionale si autohtone. Sectiunile scolii promoveaza si aduc cinste cantecului popular, picturii, portului popular si muzicii instrumentale si corale. Dansurile traditionale din zona Clujului reprezinta si ele o adevarata bijuterie pentru cei din scoala si obiectele de accesoriu tesute manual reprezinta adevarate nestemate in cadrul institutiei.

  5566_spatj-expo-final__1439899463_217.10.208.220.jpg

  Instructorii specializati in arta miscarilor ce cuceresc publicul festivalurilor din orice colt al mapamondului nu neglijeaza nici stilurile mai contemporane, oferind cursuri de dans clasic si modern, step si chiar balet contemporan. Cursurile de canto se afla si ele la mare cautare, instrumentele si tehnicile de practicare ale acestui stil fiind pretuite la superlativ.

  Scoala are ca obiectiv propagarea culturii si indrumarea adevaratilor pasionati spre drumul glorios al artelor vizuale si muzicale. Infiintata in 1954, gazduieste adevarate activitati pe plan cultural precum: cursuri si concerte de muzica usoara, populara si jazz, dans clasic, balet copii, dans contemporan, expozitii de grafica, ceramica, sculptura, design vestimentar, fotografie sau tesut-cusut. Scoala Populara de Arte gestioneaza o diversitate de activitati culturale si ofera posibilitatea cetatenilor de a asista la evenimente si de a invata anumite tehnici prin intermediul workshop-urilor sustinute de specialisti.

  Programul pe baza caruia ruleaza scoala este unul flexibil, specialistii denota un spirit comunicativ suportiv si au rabdarea necesara fiecarei varste pentru a specializa personaje interesate de cultura si de arte. Site-ul oficial al scolii pune la dispozitie informatii diverse si valoroase, oferind spre largul interes o brosura, un catalog de arte si chiar o revista tiparita de institutie. Bucurandu-se de peste 50 de parteneri, Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda” isi asigura promovarea pe piata si isi bucura admiratorii cu nenumarate aparitii in presa si in cadrul evenimentelor.

  Adevarate vernisaje cu obiecte ardelenesti si mirobolante concerte apar in presa si ofera Clujului franturi de stil si voie buna, imbibate cu dragostea si cu spiritul molcom al ardelenilor, oameni care sunt insa atat de arzatori in ceea ce priveste conservarea culturii si pieselor de arta. Bucatile de istorie nationala si locala infiripa iubiri si adevarate admiratii printre spectatori cu ocazia fiecarui spectacol, iar Scoala Populara de Arte se bucura din ce in ce mai mult de aprecierea si de aderarea clujenilor la frumosul acestor curente artistice.

  Scoala se bucura ca poate oferi de atatea decenii la rand ocazii de manifestare pentru clujenii infocati de frumos si de arta si incearca sa se ridice cu fiecare ocazie la standarde ireprosabile si sa ofere tot ce se poate mai pur si mai bun in directiile artistice promovate. Noi, cei de la Cluj Forum, ne bucuram ca putem fi alaturi acestei initiative si ca putem sa o impartasim atator cititori ai forumului, sperand ca publicul acestei institutii sa creasca intr-un mod calitativ pe zi ce trece.

  Bravo Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, arata-ne ce e frumos!
   
  Editat ultima dată: Sep 7, 2015
Se încarcă...
Topicuri similare
 1. Cudyu
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  1,435

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.