Scoala privata pe model britanic deschisa in Cluj

Discuție în 'Educație' deschisă de Cudyu, Oct 13, 2015.

?
 1. Da

 2. Nu stiu

 3. Nu

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  O noua investitie din domeniul educatiei surprinde placut Clujul. Un grup de 13 antreprenori au deschis in Cluj o scoala privata pe model britanic. Scoala a fost deschisa sub egida School For Europe, organizatie non guvernamentala ce militeaza pentru educatie la nivel de elita.

  Investitia a insumat peste 150 de mii de euro, iar noul an scolar a adus deja peste 30 de elevi in cadrul scolii Royal School in Transilvania. Toti acesti copii invata la un nivel avansat, iar cursurile sunt predate in limba engleza.

  Scoala permite o capacitate mult mai mare decat aceasta, fiind inaugurate in cladirea Cluj Business Center, avand pusi la dispozitie 650 mp, impartiti in sase clase de curs cu o capacitate de 20 de copii per clasa. Insa aceasta nu este tot. Pana in septembrie 2016 vor fi alocati peste 1000 de metri patrati pentru acest proiect inovativ.

  poza3.jpg

  Foarte important de stiut este faptul ca scoala este dotata cu o sala multifunctionala, cabinet medical, cantina, sala de sport cu vestiare si locuri de joaca, toate acestea in conformitate cu legislatia si cu normele europene.

  Finantatorii sunt 13 antreprenori locali, romani, dar si straini: Julian Hingley (Marea Britanie), Erika Hristea, Sorin Teglas, Ioan Dragan, Dan Dunca, Radu Vargancsek, Lorand Soares Szasz, Carl Widell (Suedia), Alexandra Gioarsa, Marie Druguet (Franta), Vasile Vita, Sorin Gadola, Sergiu Biris.

  Scoala este pe model britanic si se axeaza pe elev, iar cursurile sunt predate in limba engleza, insa parintii au posibilitatea de a opta si pentru predare in limba maternal. Se pot preda cursuri in limba romana, maghiara sau germana.

  Presedintele School For Europe, Ioan Dragan, este mai mult decat multumit de initiativa, sustinand faptul ca "Modelul britanic reprezinta imaginea reala a invatamantului centrat pe elev, pe necesitatile individuale, ofera posibilitatea aplicarii in mod firesc a metodelor de diferentiere in cadrul strategiilor educationale. De asemenea, intregul parcurs pe care il desavarseste orice candidat al acestui sistem are in vedere mult mai mult decat acoperirea domeniului academic: implica munca in sprijinul comunitatii, promovarea unei atitudini civice de inalta tinuta, construirea unei increderi in propriile capacitati, incepand cu afirmarea democratica a propriei opinii si continuand cu posibilitatea construirii unei adevarate platforme de leadership, sau gasirea unor solutii pentru o abordare adecvata pentru marile probleme ale momentului, intr-un cuvant: e vorba de idealul unei educatii care are in vedere directa legatura cu lumea reala a secolului 21".

  poza2.jpg

  Investitia este una enorma, iar suma a fost stransa din donatii, imprumuturi de fonduri si sponsorizari. Investitorii se asteapta sa amortizeze integral suma in trei ani de la lansarea scolii, in conditiile in care taxele de scolarizare se ridica la suma de 550 de euro pe luna. Aceasta suma include insa cheltuieli precum: scolarizare, uniforma, mancare, cluburi optionale, materiale educative.

  Tinta pentru acest an este triplarea numarului de copii care se inscriu la Royal School in Transilvania, iar anul scolat 2016 doreste sa fie inceput cu cel putin 130 de inscrisi. In aceleasi conditii se construieste planul care va duce la cresterea numarului de inscrisi si in 2017, tinta fiind reprezentata de 240 de copii inscrisi in acest program de studio.

  Corpul profesoral cuprinde in acest moment 18 profesori. Acestia sunt romani, britanici si americani, iar alaturi de ei muncesc si trei cadre auxiliare.

  Proiectul este unul de amploare si poate aduce adevarate beneficii mediului educativ din Cluj. Astfel de initiative fac diferenta in ceea ce priveste educatia la un nivel ridicat si pozitioneaza Clujul in topul unor orase in care educatia se realizeaza cu adevarat conform criteriilor europene ale scolilor de elita.
  poza1.jpg
   
Se încarcă...
Topicuri similare
 1. LogOn
  Răspunsuri:
  0
  Vizualizări:
  1,030

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.