Recomandat Scolile din Cluj au devenit mai sigure

Discuție în 'Educație' deschisă de Costin, Sep 14, 2017.

 1. Costin

  Costin Turist pe Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Aug 16, 2017
  Mesaje:
  3
  Like-uri primite:
  0
  Scolile din Cluj au devenit mai sigure!

  In anul 2010 a fost initiat proiectul prin care unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Cluj-Napoca au fost echipate cu „butoane de panica”, fiind amplasate in locuri usor accesibile cadrelor didactice, paznicilor dar si elevilor. Rolul acestor „butoane de panica” este acela de a transmite un semnal de alarma catre dispeceratul Politiei, astfel incat cel mai apropiat echipaj de politie va ajunge imediat in incinta de unde s-a transmis semnalul.
  Proiectul este un succes, fiind implementat in 53 de unitati de invatamant preuniversitar, avand unul sau mai multe „butoane de panica”. Primaria judetului Cluj a reusit achizitionarea de centrale cu transmisie de alarma pentru fiecare dintre acestea, rezultand o imbunatatire a sistemului de securitate fiind finalizat cu un an in urma.
  [​IMG] De asemenea, politia locala si nationala, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, au inceput efectuarea unor actiuni cu rolul de a preveni si descuraja consumul de substante halucinogene si a altor actiuni cu risc asupra elevilor. Magazinele din preajma scolilor vor fi supuse unui control de catre politistii locali de la serviciul de Inspectie comerciala pentru a prevenit vanzarea de alcool si tutun. Proiectul a fost verificat chiar de primarul municipiului, Emil Boc care a facut o demonstratie „butoanelor de panica” din scoli.
  Astfel, cu toate aceste proiecte efectuate, Clujul devine un mediu din ce in ce mai sigur pentru elevii din oras, din imprjurimi si din intreaga scoala. Tu ai copii inscrisi la scolile din Cluj? Ce parere ai de sistemul de educatie din acele institutii si ce intamplari bune sau rele ti-au relatat copii despre situatia din scoala lor?
   
  Editat ultima dată: Sep 14, 2017
Se încarcă...

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.