Smart Access Box in parcarile din Cluj

Discuție în 'Locale' deschisă de Cudyu, Sep 27, 2015.

?
 1. Da, desigur

 2. Nu stiu

 3. Nu, in niciun caz

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Cativa specialisti din domeniul IT din Cluj s-au gandit sa usureze soarta sutelor de soferi care traiesc o viata nebuna prin traficul infernal al strazilor si creeaza adevarate ambutelaje in parcari. Intrarea masinilor in parcarile cu bariera s-ar putea simplifica la maxim, iar astfel cozile interminabile la casa de tichete ar lua sfarsit. Cartelele magnetice sau tichetele ar urma sa fie inlocuite cu undele Bluetooth ale unui telefon.

  Cum functioneaza?
  Sistemul de functionare va fi unul destul de simplu si foarte eficient. Vechile unde Bluetooth folosite in transmiterea de fisiere si informatii de pe un telefon catre altul sau catre un alt dispozitiv pot fi folosite acum pe post de cheie de acces pentru parcarile cu bariera. Undele vor comunica cu un receptor al aparatului de taxare, care va ridica automat bariera si va inregistra utilizatorul in baza de date. Sistemul se numeste Smart Access Box.

  poza 1...jpg

  Cine e responsabil?
  Cristian Ureche
  , dezvoltatorul acestui proiect, declara ca asemenea sisteme sunt deja montate in cadrul unor cladiri ce ofera acces controlat, fie ca e vorba de bariere, fie ca e vorba de usi electromagnetice sau terenuri de sport.

  poza 2...jpg

  Un mare interes pentru implementarea acestui sistem apare si din partea autoritatilor locale. Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Cluj, declara ca sunt interesati sa intre intr-o discutie si sa vada care sunt beneficiile tehnice si in ce masura ar putea creste gradul de confort acest sistem.

  Echipa de IT-isti a lui Cristian spera insa sa atraga cat mai multi clienti privati, deoarece in cadrul acestor corporatii se genereaza un flux de trafic enorm.

  Sistemul va fi prezentat in cadrul unui eveniment din Irlanda, in luna noiembrie. Inventatorii Smart Access Box spera sa gaseasca acolo un inventator care sa ii ajute sa promoveze aplicatia la nivel international. Noi le tinem pumnii!
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.