Teatrul Cluj-Napoca

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de Bogdan, Iul 1, 2015.

 1. Bogdan

  Bogdan Cetățean Vechi

  Data înregistrării:
  Iun 23, 2015
  Mesaje:
  7
  Like-uri primite:
  4
  Printre cele mai importante obiective turistice din Romania ne vedem nevoiti sa mentionam Teatrul Cluj-Napoca ca unul dintre locurile cu o istorie incarcata si o traditie pe masura.

  Prima institutie teatrala din Cluj-Napoca a fost infiintata in 1821 si functiona doar in limba maghiara. Cu timpul s-a inceput proiectarea unei noi cladiri in care sa fie cazata institutia, iar in 1904 s-au demarat procedurile de constructie ale noii locatii, situata acum in Piata Stefan cel Mare. Firma constructoare Helmer si Fellner, strict specializata in ridicarea de teatre, a finalizat proiectul doi ani mai tarziu si astfel s-au cladit bazele pe care Teatrul Cluj-Napoca s-a ridicat la rangul de patrimoniu cultural de mare valoare pentru istoria romanilor.

  teatrul-national-cluj003.jpg

  Prima reprezentatie care a avut loc in limba romana a avut premiera in 14 mai 1919 si a avut de atunci o multitudine de spectacole, facand din Teatrul Cluj-Napoca unul dintre acele obiective turistice din Romania pe care nu trebuie sa le ratezi daca vrei sa iti intelegi ce inseamna cultura autentic romaneasca.

  Pentru turistul profesionist, avid de ceea ce inseamna istorie culturala si care e impactul unor astfel de monumente ale artei teatrale in istoria romanilor, dar si pentru cel amator care urmareste doar o mica delectare, Teatrul din Cluj e un reper absolut obligatoriu. Nu putem spune "obiective turistice din Romania", fara sa includem si Teatrul Cluj-Napoca in categoria "de vizitat".

  Ca un eveniment important de retinut e apropierea incheierii stagiunii 2014-2015, ce va ajunge la final odata cu ultimele doua reprezentatii "Spectatorul condamnat la moarte" si "Livada de visini", spectacole ce se vor desfasura in perioada 4 iulie - 18 iulie anul in curs.

  Adresa: Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4
  Telefon: +40 264 592826
  E-mail: contact@teatrulnationalcluj.ro
  Orar: Marti - Duminica, orele 11-17
  Pretul biletelor variaza in functie de spectacol, dar, indiferent de eveniment, studentii, elevii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 7,5 lei.
   

  Imagini Atașate:

  Last edited by a moderator: Iul 1, 2015

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.