Terapie prin desene animate pentru copiii clujeni

Discuție în 'Educație' deschisă de Cudyu, Nov 5, 2015.

?
 1. Da

  0 vot(uri)
  0.0%
 2. Nu stiu

  0 vot(uri)
  0.0%
 3. Nu

  0 vot(uri)
  0.0%
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie al Universitatii Babes – Bolyai a demonstrat printr-un proiect inedit ca terapia copiiilor poate fi facuta si printr-o modalitate mult mai creativa si productiva, metoda ce genereaza mult mai multa interactitivate din partea micutilor.

  A fost lansat primul desen animat cu scop terapeutic, insotit de o carte care ii ajuta pe copii sa depaseasca momentele de cumpana si de incercari. Proiectul “Retman si Retmagia” ajuta la monitorizarea si controlul starilor de furie, anxietate, depresie, vinovatie si teama pe care le experimenteaza copiii.

  1.jpg

  Coordonatorul proiectului, David Daniel, a declarat faptul ca filmul si cartea reprezinta doar fragmente dintr-un proiect amplu al Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie al Universitatii Babes – Bolyai.

  Filmul reprezinta o adevarata premiera mondiala, scopul nefiind doar unul educativ, ci si terapeutic. Personajul principal al filmului este un erou de benzi desenate, un robot si reprezinta cu maxima fidelitate un avatar ce denota o tehnica psihologica din anii 70, devenita punct de reper in lumea filmelor psihologice.

  Acest proiect este de o inventivitate superba si utilitatea este maxima, copiii reusind sa se integreze mult mai usor in cadrul programului, datorita aspectului si modului de desfasurare. Cei ce au gandit acest program au stiut ca educatia nu trebuie sa capete un aspect rigid si ca este mult mai important sa educi usor, in timp, insa prin metode care sa ofere rezultate pe termen lung, decat sa incerci terapie pe copii intr-un mod rigid care sa nu ofere rezultate.

  Spre deosebire de modalitatile primitive pe care majoritatea unitatilor de invatamant le aplica, acest proiect aduce in plus un element surpriza, anume: afectivitatea. Se pune pret pe ceea ce copiii adora si pe ceea ce le place. Cartea si filmul prezinta secvente cu care ei cresc zi de zi si pe care le considera joaca si bun gust, asa incat sa invete dupa ele este o simpa joaca. Acest fapt va face ca proiectul sa fie de un succes fulminant.

  2.jpg

  Stim cu totii ca majoritatea copiiilor sunt super grabiti si nu au rabdare, iar scopul principal al oricarui program de terapie este sa le atraga si sa le mentina atentia intr-un mod complet productive. Este foarte usor sa realizezi acest lucru prin desene animate, acestea fiind lucrurile lor preferate.

  Terapia prin desene animate s-ar putea sa fie primul proiect la nivel mondial care sa ridice Clujul la rangul unui adevarat oras european in ceea ce priveste mentalitatea din mediul educational.
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.