Vacante de vis in Cluj-Napoca

Discuție în 'Drumetii' deschisă de Bogdan, Iul 5, 2015.

 1. Bogdan

  Bogdan Cetățean Vechi

  Data înregistrării:
  Iun 23, 2015
  Mesaje:
  7
  Like-uri primite:
  4
  Pe harta turistica a Romaniei exista, incepand cu 10 mai 2014, o noua destinatie pentru cautatorii de adrenalina si pasionatii de drumetii de oriunde. Ne referim la unul dintre traseele extrem de promitatoare pe harta acelor obiective turistice mai putin cunoscute publicului larg, dar extrem de ofertante.

  Locul in discutie se afla in proximitatea orasului Cluj-Napoca si abia recent a inceput sa devina vizibil din punct de vedere turistic. Vorbim despre sat Ocolisel, comuna Iara, pe ale carui chei s-a construit anul trecut un traseu turistic lung de circa 1,5 km, la constructia caruia au participat 12 voluntari, angajati in cadrul companiei HP, aflati intr-un strans parteneriat cu Fundatia World Vision. Proiectul care a durat relativ putin, a cautat sa imbine potentialul turistic al locului cu o solutie care sa rezolve revigorarea sectorului agricol din una dintre cele mai defavorizate comune din judetul Cluj. Aditional, au fost construite si doua zone de popas in portiunea stancoasa cunoscuta drept "La Cetate".

  vacante-de-vis-in-cluj-napoca.jpg

  Cheile Ocoliseului au devenit acum adevarate nestemate pentru doritorii unor vacante de vis, petrecute intr-un peisaj salbatic si dur, care ar putea solicita chiar si pe cel mai dedicat cautator de senzatii tari. Traseul pare nestrabatut de picior de om, intrucat nu exista poteci sau drumuri batatorite. Esti nevoit sa strabati la pas zone impadurite, parauri pietruite si vai abrupte care fac din Cheile Ocoliseului un punct de referinta pe harta turistica Cluj.

  Iata cateva detalii referitoare la traseul pe care sa il abordati spre a ajunge in zona:
  Plecand de la Cluj catre comuna Iara, o luati pe DJ 170M, dupa care, odata ajunsi in sat virati la dreapta dupa inca 700 de metri. Inca 300 de metri va vor duce pana la Biserica Ortodoxa, aflata in rascruce, unde, dupa ce urmati drumul ocolitor lung de aproximativ 7 km catre Cacova Ierii, veti vira stanga la 1 km dupa ce ati depasit satul si veti urma drumul batatorit pana in apropierea "Cetatii".
  Astea fiind spuse, drumetie placuta!

  vacante-de-vis-in-cluj-napoca-2.jpg
   
  Last edited by a moderator: Iul 5, 2015
  horea_cj likes this.

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.