Vivariul Univeristatii Babes Bolyai

Discuție în 'Obiective Turistice' deschisă de Cudyu, Sep 20, 2015.

?
 1. Da si mai doresc sa merg

 2. Da, dar nu mai doresc sa merg

 3. Nu, dar as dori sa merg

 4. Nu si nici nu doresc sa merg

Poți vedea rezultatele doar după votezi.
 1. Cudyu

  Cudyu Primar Cluj-Forum.ro Membru Staff

  Data înregistrării:
  Iul 6, 2015
  Mesaje:
  105
  Like-uri primite:
  10
  Clujul ofera oportunitati spectaculoase in ceea ce priveste turismul. Oferta de atractii turisitce din minunatul oras transilvanean este absolut fenomanala. Cluj – Napoca adaposteste printre aceste obiective turistice unul cu adevarat minunat. Este de neinchipuit sa ratati o vizita la Vivariul Universitatii Babes Bolyai din Cluj - Napoca.

  Acest minunat muzeu si-a deschis portile in anul 2001, adapostind o impresionanta colectie de amfibieni si reptile. In prezent, Vivariul mai adaposteste si 10 specii de pesti, 9 specii de micromamifere si 6 specii de pasari, ajungand la o performanta impresionanta. Vivariul detine nu mai putin de 60 de specii de animale, dintre care trebuiesc mentionate: vipera pufaitoare, boa curcubeu, varanul de Nil, testoasa dobrogeana si alte diverse specii de cameleoni, pasari, soparle etc.

  poza1 ,.jpg

  Vivariul a fost construit pentru a implini cu brio trei mari obiective: obiectivul didactic, cel de cercetare si cel de educare a publicului. Vivariul ofera o buna oportunitate pentru studentii univeristatii de a studia materii de baza, precum: Zoologia Vertebratelor, Zoologia Nevertebratelor, Etologie, Herpetologie, Entomologie. De asemenea, Vivariul ofera solutii in ceea ce priveste aria de cercetare stiintifica asupra Zoologiei Vertebratelor, Etologiei si Herpetologiei. Functia de educare a publicului este satisfacuta prin programul de vizitare, care are scop informativ si care ajuta enorm elevii in cunoasterea speciilor de reptile, amfibieni si micromamifere si a modalitatilor de ocrotire a acestora.

  Totodata Vivariul pune la dispozitie specialisti care pot acorda asistenta de specialitate pentru speciile bolnave sau accidentate.

  Expozitia permanenta ofera tuturor ocazia sa vizualizeze specii extrem de rare de amfibieni si de reptile autohtone. Vivariul poate fi vizitat in cursul saptamanii, de marti pana vineri, intre orele 10:00 – 16:00, iar sambata si duminica intre orele 10:00 – 14:00. Prezentarile se pot sustine in limba romana, in limba maghiara sau in limba engleza, asa incat diversitatea este asigurata in ceea ce priveste provenienta turistilor. Diversi oameni din diverse zone geografice se pot bucura de o vizita fenomenala la Vivariu si pot afla lucruri inedite.

  Puteti observa in cadrul unei vizite la Vivariu o multitudine de serpi veninosi din Africa, soparte foarte rare din Madagascar, insa atractia maxima a acestui muzeu o reprezinta exponatul din Amazon, cel mai mare sarpe din lume, Anaconda.

  poza2 ..jpg

  Curiozitatea este faptul ca pretul unui bilet pentru vizitarea acestor exponate unice este doar 5 lei, tinand cont ca doar reabilitarea acestui loc a costat peste 100 de mii de lei. Iata, asadar, o ocazie demna de a fi bifata pe lista dumneavoastra de obiective turistice vizitate. Aceasta oferta este cu adevarat imbatabila.

  Reabilitarea acestui muzeu a fost doar primul pas, deoarece conducerea a anuntat mutarea acestuia impreuna cu celelalte 5 muzee ale universitatii in Muzeul de Stiinte ale Naturii si Pamantului, acesta fiind primul muzeu de acest gen din Cluj - Napoca.

  O asemenea ocazie este una absolut unica, iar vizitarea unui astfel de loc anima cu siguranta orice persoana, oferind o atmosfera plina de adrenalina. Speciile uimesc prin frumusete si raritate si turistii pleaca din acest Vivariu de fiecare data cu dorinta de a reveni.

  Fii si tu unul din turistii multumiti ce viziteaza zilnic acest loc si parasesc incaperea mult mai informati si mai educati privitor la speciile atat de rare pe care le adaposteste Vivariul din Cluj!
   
 2. Marius Titulescu

  Marius Titulescu Cetățean Nou pe Cluj-Forum.ro

  Data înregistrării:
  Iun 6, 2016
  Mesaje:
  6
  Like-uri primite:
  1
  Recomand muzeului oricui are timp sa-l viziteze. Eu merg cam o data pe an. (sunt din Cluj, desigur)
   

Împărtășește această pagină

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență cât mai bună și cât mai simplă. Prin navigarea site-ului vă exprimați consimțământul conform reglementărilor pentru utilizatorii din U.E.